Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiect de lege care să faciliteze unificarea unei comune cu municipiul reședință de județ

Primarii de municipii i-au cerut premierului Florin Cîțu susținerea unui proiect de lege la nivelul Guvernului care să faciliteze unificarea voluntară a unei unităţi administrativ teritoriale cu municipiul reşedinţă de judeţ. Premierul a precizat că nu respinge ideea, mai ales dacă demersul contribuie la atragerea fondurilor europene, scrie digi24.ro.

Proiect de lege care să faciliteze unificarea unei comune cu municipiul reședință de județ
Comentează 0

„Avem un referendum la Buzău în 26 septembrie și de aici am luat inițiativa de a propune un proiect de lege. Pentru perioada până în 2024, dacă se realizează (n.red. unificarea administrativă), primarul localității devine până în 2024 viceprimar al municipiului, cele două consilii funcționează până în 2024. Pentru momentul după 2024 sunt alte mecanisme pe care le propunem. Avem o primă susținere din partea Guvernului. Proiectul de lege, de unificare se face prin intermediul Guvernului, prin ministerul Dezvoltării supus aprobării Parlamentului, după referendumul local”, a declarat președintele AMR, Emil Boc.

„În esenţă, acest proiect de rezoluţie propune ca în cazul unificării voluntare a unei unităţi administrativ teritoriale cu municipiul reşedinţă de judeţ, în vederea realizării zonei metropolitane, să se acorde anumite facilităţi administrative, prin Codul Administrativ, astfel încât acest proces să fie încurajat şi nu descurajat”, a mai spus Emil Boc.

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: ziare.com

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite