Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comuna Brazii - încă trei investiții în derulare (FOTO-VIDEO)

Zilele trecute am ajuns la Brazii și am rămas surprins să văd cât de mult s-a avansat cu lucrările la centrul de informare turistică, după ce în urmă cu trei săptămâni mai văzusem construcția. Discutând cu primarul Ioan Vesa, acesta mi-a spus că aceste trei proiecte erau necesare pentru comună deoarece  drumul agricol pe măsura 1.2.5. ce leagă cele trei localități , Brazii centrul de comuna , de Iacobini și de Buceava este extrem de benefic pentru localnici deoarece scurtează distanța între localități și cei cu tractoare și utilaje agricole nu vor mai fi nevoiți să circule pe drumul județean Gurahonț – Julița decât foarte puțin și doar cei care au terenuri agricole lângă șosea. Momentan se lucrează încă la drum dar în cel mai scurt timp va fi dat în folosință. 

Comuna Brazii - încă trei investiții în derulare (FOTO-VIDEO)
Comentează 1

”Al doilea proiect este terenul sintetic care se construiește in spatele școlii din Iacobini pentru că aici avem clasele I-VIII, clasa pregătitoare și grădinița și era necesar și aici un teren de sport (la Mădrigești există), deoarece copiii făceau sport pe terenul amenajat pe iarbă, iar atunci când ploua puțin nu se mai putea face sport”. Așa este , erau copii pe terenul înierbat la ora de sport și mă gândeam  câte generații de copii nu au făcut acolo orele de educație fizică , însă acum a venit momentul să se facă ceva și în acest sens și iată că primăria s-a implicat, și în curând va finaliza și acest proiect, iar copiii vor avea cele mai bune condiții.

Al treilea obiectiv este centrul de informare turistică, foarte benefic pentru comuna Brazii , care are un potențial turistic excepțional însă prea puțin cunoscut. Este una dintre cele mai pitorești comune din județul ARAD. Cine nu a fost niciodată îl îndemnăm să o facă, să meargă pe vale la Mădrigești sau să treacă dincolo pe valea Mureșului la Julița, este un peisaj foarte frumos, însă dacă va avea curiozitatea să vada Valea Zeldeșului de la Iacobini se va îndrăgosti de aceste locuri, iar de va dori să își facă o casă de vacanță,  poate să o facă pentru că primăria în curind va parcela , licita  locuri pentru cabane, case de vacanță și pensiuni (Cine doreste  se poate inscrie pe lista primariei Brazii)

Valea este foarte frumoasă, liniștită și aerul curat îți dau puteri nebănuite. Iată că aici lucrurile se mișcă spre bine, se fac mereu investiții, proiecte noi de viitor exista si acum și comuna se va moderniza. Nu de mult s-a finalizat și asfaltarea drumului din localitatea Brazii și se poate spune că la nivel de comuna este asfaltată aproape 100 % ceea ce dă o notă de încredere și eleganță acestei frumoase comunități. Am trecut și pe la școala din Iacobini , am discutat cu doamna învățătoare Raluca Groza despre copii si mi-a povestit ca  are elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a patra și cred că nu e ușor să lucrezi așa , iar apoi d-na Director Viorica Vesa m-a condus si la grădiniță, acel loc minunat unde înveți primele lucruri despre viață, trăiești în lumea basmelor și a minunatelor povești, iar când povestioara e spusă de domnișoara educatoare Ienasescu Daciana ,  cu atâta dragoste nici nu ai vrea să mai pleci acasă. Niciodată nu am auzit spunându-se o poveste copilașilor cu atâta suflet și dragoste pentru cei mici, și dacă nu eram presat de timp aș fi stat și eu între aceste minunate făpturi să ascult, să-i privesc cum fac ochișorii mari și cum trăiesc povestioara , fiecare în felul său. Nimic nu se compara cu anii copilăriei, iar dacă ne-o petrecem la țară este de două ori mai frumoasă. Felicitări domnișoarei educatoare, și tuturor cadrelor didactice din școală pentru implicare. Daca stăm să ne gândim bine oare căți copii de la țară nu au ajuns oameni mari, însă au știut să aprecieze adevăratele valori în viață. 

Am plecat spre Mădrigești dar în gând auzeam povestioara de la grădiniță și mă gândeam la anii copilăriei , ani pe care fiecare dintre noi îi purtam cu sfințenie într-un colț al sufletului.La Mădrigești  l-am întâlnit întâmplător la școală pe părintele Stefanut Lucian, am  discutat cu dânsul despre bisericuțele pe care le păstorește, despre viața la țară, despre frumoasele bisericuțe de lemn din comună, puncte de atracție turistică și aici aș vrea să amintesc că primăria a facut tot posibilul ca aceste bisericuțe dintre care cea de la Șoimuș este pe lista UNESCO să aibă asfalt până la poartă  pentru că oricine  este interesat să le poata vizita.  

La întoarcere spre Brazii am văzut oameni recoltând porumbul, acum fiind perioada când se recoltează, am oprit și am privit gândind câtă trudă și muncă pune omul de la țară pentru traiul de zi cu zi, oameni simpli care nu au nevoie de lucruri sofisticate în viață însă știu să fie buni și omenoși, știu să se ajute între ei, sunt harnici și nu și-ar lăsa pământul nelucrat , ca în alte părți, și pentru acest lucru sunt de apreciat. Am îndrăgit aceste locuri dar mai ales oamenii de aici pentru că nu  uită să fie oameni și pot spune că este una dintre puținele comune în care oamenii încă se mai ajută la câmp, la necazuri dar și la  bucurii, pentru că aici OMENIA ESTE LA EA ACASĂ

FOTO-VIDEO-TEXT: Dorin Bodea  

Galerie foto (117)

Articole asemanatoare