Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Progresism” de doi bani: noii ideologi ne rescriu poveștile copilăriei; Albă ca Zăpada devine feministă, iar piticii nu mai sunt... pitici

Ideologia „progresistă” lovește în poveștile copilăriei. Noii ideologi rescriu basmele cu care am crescut. Mai nou, Albă ca Zăpada devine feministă, ca să corespundă „idealurilor” de astăzi, iar piticii nu mai sunt pitici, ci creaturi magice de diverse înălțimi și rase.

„Progresism” de doi bani: noii ideologi ne rescriu poveștile copilăriei; Albă ca Zăpada devine feministă, iar piticii nu mai sunt... pitici
Comentează 0

Noua peliculă Disney, o readaptare a celebrului desen animat din 1937, a stârnit dispute în social media, deoarece se abate mult de la povestea originală pentru a respecta corectitudinea politică, scrie comisarul.ro.

Albă ca Zăpada nu va mai fi o prințesă neajutorată, care așteaptă să fie salvată de un prinț, ci un adevărat lider. De altfel, actrița din rolul principal este foarte criticată în rețelele sociale pentru delcarațiile sale controversate. Apoi, cei șapte pitici nu vor mai fi toți pitici, potrivit presei internaționale, ci „personaje magice“ de diferite înălțimi și rase.

Actrița Rachel Zegler (22 de ani), care interpretează personajul principal, a sugerat în mai multe interviuri că nu este un fan al prințesei Disney. Într-un interviu din decembrie 2022, acordat revistei Entertainment Weekly, Zegler a recunoscut că a văzut filmul animat original o singură dată și nu i-a plăcut. „M-am speriat de versiunea originală. Nu l-am văzut decât o dată“, a declarat ea.

Într-un interviu pentru Variety, actrița a sugerat că versiunea animată din 1937 contravine valorilor feministe moderne. 

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite