Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Programul Rabla pentru Electrocasnice - un  rateu al AFM; deputatul Glad Varga cere demisia președintelui Dan Cătălin Vatamanu / UPDATE: Și ministrul Mediului cere revocarea lui Vatamanu

Administrația Fondului pentru Mediu ar fi trebuit să dea astăzi startul programului Rabla pentru Electrocasnice. Potrivit unui anunț al AFM: „Cei interesați vor putea să se înregistreze în aplicația disponibilă pe site-ul AFM – www.afm.ro și la secțiunea programului: https://electrocasnice.afm.ro/. În acest fel, vor putea fi obținute voucherele electronice, care au o valabilitate de 15 zile. Acestea pot fi folosite la comercianții autorizați, atât fizic, cât și online, în schimbul unui aparat vechi. Valorile voucherelor și detaliile suplimentare le găsiți în Ghidul publicat pe site-ul AFM.”

Programul Rabla pentru Electrocasnice - un  rateu al AFM; deputatul Glad Varga cere demisia președintelui Dan Cătălin Vatamanu / UPDATE: Și ministrul Mediului cere revocarea lui Vatamanu
Comentează 0

Update 1 Și ministrul Mediului cere revocarea lui Vatamanu

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a anunțat, în urmă cu câteva minute, că a solicitat premierului interimar Nicolae Ciucă, revocarea din funcție a președintelui AFM. Motivul? Gestionarea deficitară a programului Rabla pentru Electrocasnice.


Produsele pe care românii ar fi trebuit să le poată achiziționa prin intermediul acestui program sunt mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare, televizoare, uscătoare de rufe, aspiratoare, laptopuri și tablete.

Scuze și justificări

Din păcate însă, programul Rabla pentru Electrocasnice a debutat cu stângul, site-ul Administrației Fondului pentru Mediu fiind blocat, încă de dimineața, astfel încât persoanele doritoare să intre în program nu au avut posibilitatea să facă acest lucru.  Puțin după ora 12, cei de la AFM au încercat să dreagă busuiocul, publicând un anunț pentru a justifica cele întâmplate. „Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administrația Fondului de Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Ne cerem scuze pentru disfuncționalitățile apărute și vă asigurăm că AFM va depune diligențele necesare pentru desfășurarea în bune condiții a programului”, se arată în anunțul AFM postat la câteva ore bune după ce programul ar fi trebuit să fie funcțional.

„Un rateu repetat”

În aceste condiții, deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic, cere demisia președintelui AFM, Dan-Cătălin Vatamanu, pe care îl consideră vinovat pentru rateul dat astăzi de AFM. „Îl rog pe domnul Dan-Cătălin Vatamanu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, să facă un gest de onoare și să-și dea demisia. Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost un rateu al AFM. De fapt vorbim despre un rateu repetat al celor de acolo. Același lucru s-a întâmplat și în ceea ce privește programul Casa Verde fotovoltaice”, a declarat Glad Varga.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite