Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Programul magazinelor alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, magazine de cartier, inclusiv magazine alimentare situate în centrele comerciale să fie prelungit până la ora 23, numai în zilele de joi, vineri și sămbătă din această săptămână

Programul magazinelor alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, magazine de cartier, inclusiv magazine alimentare situate în centrele comerciale să fie prelungit până la ora 23, numai în zilele de joi, vineri și sămbătă din această săptămână
Comentează 0

INFORMARE DE PRESĂ: 14 04

În considerarea art. 17 din Ordonanța Militară nr. 8 din 09.04.2020 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul Județului Arad a hotărât astăzi ca programul magazinelor alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, magazine de cartier, inclusiv magazine alimentare situate în centrele comerciale să fie prelungit până la ora 23, numai în zilele de joi, vineri și sămbătă din această săptămână (perioada 16-18 aprilie 2020). Amintim că printr-o decizie a Grupului de suport tehnic aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad, programul acestor tipuri de magazine a fost a fost limitat între orele 05:00 și 21:00 pe întreaga durată a stării de urgență decretată de Președintele României, ca măsură de descurajare a deplasărilor care nu sunt urgente spre astfel de unități.

 

De asemenea, urmând și recomandările enunțate de Grupul de Comunicare Stategică, Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul Județului Arad atrage atenția asupra faptului că exceptând slujbele religioase de înmormântare desfășurate cu un număr redus de  persoane (maxim 8), deplasarea la cimitire pentru alte motive nu este considerată o urgență, motiv pentru care intră sub incidența art. 1 din Ordonanța militară nr.3 din 24.03.2020 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

 

  •  

La nivelul Județului Arad, conform raportării  Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 381 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 296. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 322, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 2701.

 

***

Ordonanțele Militare precum  și alte documente oficiale emise în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

***

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 733 de persoane și 18 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 75 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 110.000 lei. Nu au fost întocmite noi dosare penale.

 

În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 182 persoane cu privire la respectarea măsurii de autoizolare la domiciliu și au aplicat  35 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 95.000 lei.

 

***

Polițiștii locali arădeni, acționând cu un efectiv de 44 de cadre și 22 mijloace auto,  au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 13.04.2020, ora 7.00 – 14.04.2020, ora 7.00),  530 de persoane, întocmind 8 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 14.000 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare. 

***

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

 

Biroul de presă                                                                                               14.04.2020

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide