Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Program naţional derulat la Castelul Universitar din Macea

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a fost gazda etapei regionale a  programului naţional de formare în domeniul reprezentării studenţeşti, intitulat generic „Student Dojo”. Cu sprijinul rectorului UVVG Arad, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, la Castelul din Macea, s-au desfăşurat, în perioada 8-11 noiembrie, Sesiunile Regionale de Formare ale Centrelor Universitare din Arad, Timişoara, Hunedoara şi Petroşani. Sesiunile de formare au avut rolul de a iniția bobocii în mișcarea studențească.

Program naţional derulat la Castelul Universitar din Macea
Comentează 0

În cadrul întâlnirilor, s-a discutat despre cum se înfiinţează o universitate, cine o conduce, cum îşi desfăşoară activitatea, dar şi care este procesul decizional. Au fost abordate teme legate de legislaţia din domeniul educației, mijloacele de influențare a deciziilor, tehnicile de negociere, mecanismele de presiune și multe altele.

Proiectul este format din două etape:

– o serie de sesiuni regionale, derulate în paralel, în 3 locații diferite, în perioada 8-11 noiembrie

– sesiunea națională de formare în domeniul reprezentării studențești, derulată la București, în luna iulie a anului 2019, cu cei mai buni 25 de participanți de la sesiunile regionale. În cadrul acesteia, studenții vor avea ocazia să simuleze sesiuni de negociere și dezbatere, cu reprezentanții actorilor naționali, relevanți din domeniul educației

Activităţi studenţeşti similare celor realizate la Castelul din Macea, s-au mai desfăşurat la Centrul de Agrement Poiana Pinului, judeţul Buzău, pentru Centrele Universitare din București, Pitești, Ploiești, Iași, Suceava, Constanța, Galați, Craiova, Brașov, Sibiu dar şi la Centrul de Agrement Șuncuiuș, din județul Bihor, pentru Centrele Universitare din Cluj Napoca, Oradea și Baia Mare, Alba-Iulia și Târgu Mureș.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite