Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROGNOZA METEO. Sfârşit de săptămână cald, dar de luni revin ploile însoţite de descărcări electrice. Alertă de INUNDAŢII

Sfârşitul săptămânii vine cu vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge până la 20 de grade Celsius. De luni, vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales averse, local moderate și izolat chiar însemnate cantitativ, însoțite pe arii restrânse și de descărcări electrice.

PROGNOZA METEO. Sfârşit de săptămână cald, dar de luni revin ploile însoţite de descărcări electrice. Alertă de INUNDAŢII
Comentează 0

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în nord-vest și in centru și 20 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 10 grade. În vest, nord-vest și centru cerul va fi mai mult noros, ziua va ploua doar pe spații restrânse, însă noaptea aria ploilor, în general slabe, va fi în extindere. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în primele ore ale zilei, dar în special noaptea, când va ploua pe arii restrânse, cu precădere în zonele deluroase. La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitații mixte. Vântul cu intensificări pe crestele montane, iar în a doua parte a intervalului și în regiunile vestice. Dimineața și noaptea, în sud și sud-est, condiții de ceață.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a țării și va fi în continuare mult mai caldă decât ar fi normal la această dată. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 gr in Moldova și 19 grade in Lunca Dunarii, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 9 grade. Înnorările vor fi temporar accentuate și va ploua, ziua mai ales în jumătatea de vest a țării, iar spre seară și noaptea în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, local moderate și izolat chiar însemnate cantitativ, însoțite pe arii restrânse și de descărcări electrice. Precipitații mixte vor mai fi doar în masivele cele mai înalte, la peste 1900 m altitudine. Vântul va avea intensificări locale, îndeosebi în cursul zilei, mai ales în vest și sud-est și la munte.

PROGNOZA METEO MARTI. În regiunile estice și sud-estice valorile termice diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale, înnorările vor fi accentuate și va ploua, izolat mai însemnat cantitativ. În restul teritoriului, vremea se va menține deosebit de caldă, cerul va fi temporar noros și doar pe arii restrânse va mai ploua slab. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă și vor fi posibile descărcări electrice. Trecător la altitudini de peste 1800 m vor fi și precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, în special la munte, în sud-vestul și local în sudul și centrul țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 7 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă în sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 11 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între -1 și 7 grade. Cerul va avea înnorări, iar local și temporar va ploua slab. La munte, în special la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat.

Hidrologii au prelungit avertizarea COD PORTOCALIU de inundaţii pentru râuri din judeţele Giurgiu şi Teleorman până duminică la prânz. De asemenea, avertizare cod galben de inundaţii a fost prelungită până luni. Nici informaţiile meteorologilor nu sunt îmbucurătoare. Vremea se încălzeşte în toată ţara în următoarele zilei.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite