Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROGNOZA METEO săptămânală. Disconfort termic ridicat în prima parte, ploi şi răcire a vremii în weekend

Vremea va deveni local caniculară, mai ales în zonele de câmpie, iar disconfortul termic va fi accentuat. Spre finalul săptămânii, vor mai fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe arii relativ restrânse, îndeosebi la deal și la munte.

PROGNOZA METEO săptămânală. Disconfort termic ridicat în prima parte, ploi şi răcire a vremii în weekend
Comentează 0

Vremea va fi în general instabilă în toate regiunile, dar și călduroasă, după-amiaza cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură-umezeală (ITU) care se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, local în cele sud-estice, estice și izolat în rest. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și mai ales pe parcursul zilei și la începutul nopții vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe suprafețe mici, mai ales la deal, la munte, în sud-vestul și nord-estul țării 40...50 l/mp.Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade.

Vremea va fi în general instabilă, dar și călduroasă după-amiaza, când disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi temporar noros și mai ales pe parcursul zilei și al serii vor fi averse, posibil torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30...31 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

 Vremea se va încălzi, va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic ridicat după-amiaza când, local, în zonele de câmpie și de podiș, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil și mai ales în a doua parte a zilei și la începutul nopții vor fi manifestări de instabilitate atmosferică precum înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie și grindină, la deal, la munte, local în sud, în est și pe suprafețe mici în restul teritoriului. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 13 și 23 de grade.

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic ridicat, cu un indice temperatură-umezeală (ITU) care va atinge și mai ales în centrul Capitalei va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar în a doua parte a zilei și la începutul nopții gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, posibil torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 19...20 de grade.

Vremea va continua să se încălzească și va fi local caniculară în Câmpia de Vest și izolat în rest, iar pe arii relativ extinse disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și seara, pe arii restrânse, îndeosebi în zonele de deal și de munte vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în estul Transilvaniei și 24 de grade în nordul litoralului.

Vremea se va menține călduroasă, cu disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și seara vor fi condiții pentru înnorări, ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 32...33 de grade, iar cea minimă de 17...19 grade.

Vremea va deveni local caniculară, mai ales în zonele de câmpie, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales spre seară și noaptea când la deal, la munte, precum și în regiunile nordice, estice și centrale vor fi perioade cu averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 de grade pe litoral și 36 de grade, izolat, în regiunile intracarpatice, iar cele minime între 11 și 23 de grade.

Vremea va fi călduroasă, caniculară și cu disconfort termic accentuat după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va crește spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 19...21 de grade.

În prima zi vremea se va răci, dar în jumătatea sudică a țării se va menține călduroasă. În următoarele două zile procesul de răcire va continua, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioade. Vor mai fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe arii relativ restrânse, îndeosebi la deal și la munte.

Sursa: rtv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite