Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Cum va fi vremea în weekendul de 1 mai

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Cum va fi vremea în weekendul de 1 mai
Comentează 0

BANAT

În prima săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă. Valorile termice maxime se vor încadra, în medie regională, între 8 și 15 grade, iar minimele între -2 și 5 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, odată cu creșterea temperaturii aerului, regimul termic se va apropia de cel specific sfârșitului de aprilie. În medie, maximele se vor încadra între 16 și 19 grade, iar minimele între 3 și 7 grade. Probabilitatea pentru precipitații, îndeosebi sub formă de aversă, va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, iar în zilele de 18, 19 și 27 aprilie cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

CRIŞANA

În prima săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă, chiar deosebit de rece în intervalul 19-22 aprilie când temperaturile minime vor fi sub limita de îngheț. În medie pe regiune, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 7 și 13 grade și minime între -3 și 5 grade. Încălzirea vremii din cea de-a doua săptămână va conduce la un regim termic apropiat de cel normal, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 18...19 grade și de 2....6 grade ale celor minime. Probabilitatea pentru precipitații, îndeosebi sub formă de aversă, va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, iar în zilele de 18, 19, 27 și 28 aprilie, cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

TRANSILVANIA

În prima săptămână temperaturile maxime se vor încadra, în medie, doar între 5 și 12 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade. În perioada 20-23 aprilie, valorile termice, atât diurne cât și nocturne, vor fi cu mult mai scăzute decât cele normale, sub limita de îngheț în orele dimineților. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi apropiat de cel normal la sfârșit de aprilie. Temperatura aerului va marca o creștere, apoi nu va avea variații semnificative. Media pe regiune va fi caracterizată de maxime cuprinse între 14 și 18 grade și minime între -2 și 3…4 grade. Vor fi condiții pentru precipitații, aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse, moderate și însemnate cantitativ, în data de 19 aprilie și din nou după 27 aprilie.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite