Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prognoza meteo a verii. Ce temperaturi vor fi în lunile iunie, iulie şi august

Prognoza meteo a verii. Ce temperaturi vor fi în lunile iunie, iulie şi august
Comentează 0

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. 

În iunie, temperaturile medii lunare se vor situa, in general, in apropierea mediei climatologice, 18,3 grade Celsius, potrivit ANM. Totodată, cantitatile totale de precipitatii vor fi in general deficitare, exceptand zonele de munte unde vor fi normale sau usor excedentare.

În iulie, temperatura medie lunara a aerului va fi mai ridicata decat norma climatologica, indeosebi in sudul, sud-estul si vestul tarii. Cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in toata tara. Deficitul cel mai pronuntat s-ar putea inregistra in sudul, sud-estul si estul teritoriului.

În luna august, temperaturile medii lunare se vor mentine peste normele climatologice in sudul, sud-estul si vestul tarii si vor fi apropiate de normal in rest. Precipitatiile totale lunare vor fi deficitare in toata tara, iar cantitatile cele mai scazute s-ar putea consemna in sud, sud-est si sud-vest.


sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite