Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROGNOZA METEO 8 august. Vremea se răceşte uşor în mai multe zone din ţară

METEO 8 august. Luni, 8 august, vremea se va racori si in regiunile sudice si sud-estice, iar valorile termice se vor situa in jurul mediilor multianuale specifice perioadei, in cea mai mare parte a tarii.
 

PROGNOZA METEO 8 august. Vremea se răceşte uşor în mai multe zone din ţară
Comentează 0

METEO 8 august. Temperaturile maxime se vor incadra intre 25 si 32 de grade, cu cele mai ridicate valori in sudul tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse si descarcari electrice, local la munte, in sud-vest si in centru si doar izolat in restul teritoriului. Punctiform, se pot acumula cantitati de apa de peste 15...20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari, ziua, in regiunile sud-estice, iar de scurta durata, asociat averselor, si in celelalte regiuni.

METEO 8 august. Se racoreste si in Capitala, astfel ca valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Temperatura maxima va fi de 30...32 de grade. Cerul va fi variabil iar vantul va avea unele intensificari.

METEO 8 august. La munte cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate indeosebi dupa-amiaza si seara, mai ales in zona Carpatilor Occidentali si Meridionali unde se vor semnala averse si descarcari electrice. Punctiform, se vor acumula cantitati de apa de peste 15...20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari de scurta durata in timpul ploilor. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior, astfel ca la amiaza vor fi 18 grade la Paltinis, 21 la Predeal, 18 la Semenic si Sinaia cota 1500, 20 de grade la Arieseni si 14 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

METEO 8 august. La mare vremea va fi în general frumoasa şi se va racori. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat cu intensificari temporare în timpul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 30 de grade, iar temperatura apei marii va fi cuprinsa între 26 şi 27 de grade.

Racorirea vremii, determinata de patrunderea unor mase de aer mai rece dinspre nord-vest, se simte luni si in regiunile sudice si sud-estice. Nu este vorba de o scadere accentuata a temperaturii. Dar si asa, astazi si maine regimul termic se va apropia semnificativ de cel normal, cu maxime in general intre 25 si 32 de grade.

Dupa ce miercuri temperatura mai creste astfel ca se poate atinge din nou pragul de canicula in sudul extrem al tarii, de joi incepe un nou proces de racire, o racire care va fi mai intensa si mai persista.

Sursa: realitate.net


Scrie un comentariu

trimite