Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Profile în câteva „linii”: IOAN CRISTINA            

Recunosc dintru început că îl cunosc puțin sau aproape deloc pe IOAN CRISTINA, cu toate că se află la  finalul celui de al treilea mandat de parlamentar. M-am intersectat arareori cu dânsul, nu în cadru instituțional, dar i-am apreciat POLITEȚEA, MODESTIA, BUNUL SIMȚ,  ABSENȚA INFATUĂRII, ce caracterizează, în general, „șefimea”, nu neaparat  parlamentară.

Profile în câteva „linii”: IOAN CRISTINA            
Comentează 0

Ca întotdeauna, în vederea elaborării unui articol, m-am documentat, zic eu serios, și, spre surprinderea mea, NU AM GĂSIT CONSEMNATE INIȚIATIVE LEGISLATIVE sau ADMINISTRATIVE sau DE ORICE ALTĂ NATURĂ ale lui IOAN CRISTINA. Este incredibil, dar nu a vorbit NICIODATĂ, în peste 11 ani, la Tribuna Parlamentului. Urmărind un filmuleț realizat de o televiziune națională, chiar la  final de vot, IOAN CRISTINA nu a putut preciza nu numai actele normative votate, ci nici modul în care a votat, pro sau contra, iar când ziaristul i-a spus că este vorba despre o inițiativă pentru tineri, a conchis, cu greu, după consultarea în sală a colegilor de partid, că: „Am votat cum a decis grupul la Senat.”                                                                      

Desigur, are meritul, dar și „întâmplarea”  favorabilă, de a nu fi schimbat partidul, rămânând mereu în față, prin fuziunea cu un alt partid sau SUSȚINUT DE LA CENTRU, respectiv de CONDUCEREA PARTIDULUI. Mă întreb ce RESORTURI INTERIOARE știe să activeze, poate numai de el știute, spre a rămâne mereu primul pe listă, la alegerile parlamentare cu toată  omniștiuta  sa COMODITATE. Am reținut una din puținele declarații de presă ale lui IOAN CRISTINA și anume că, în calitate de senator PNL, „va promova ideea proiectelor, va susține mediul de afaceri, va promova priorități legislative legate de susținerea persoanelor vulnerabile, mai ales că activează în Comisia pentru Drepturile Omului…”,  doar „vorbe”, lăudabile în sine, fără a fi vreodată materializate la modul CONCRET. Observ, ca urmare a documentării mele, că nici informațiile solicitate de PRIMARI sau rezolvarea punctuală a unor probleme ale acestora, în județ, nu au găsit ecou în portofoliul de parlamentar, cu 3 mandate ale lui IOAN CRISTINA, sprijinul său venind, în teritoriu, prin AMICIȚII,  la vârful național vremelnic al PNL sau prin susținea de către numeroșii săi FINI, pe care i-a cununat, de-a lungul anilor și care s-au implicat concret în  campania sa electorală.                                                                

Deoarece „știrile” sunt aproape inexistente în MASS-media cu privire la activitatea de parlamentar a lui IOAN CRISTINA, am solicitat opiniile unor ZIARIȘTI ARĂDENI, pe care îi apreciez în mod deosebit, dar nu și unor persoane, care scriu în presă articole „la șantaj” sau la comandă, pe care îi consider mercenari și nu profesioniști. Iată, deci, câteva opinii: IOAN CRISTINA este „cel mai slab om politic arădean, după 1989”; sau „a căzut mereu în picioare, fără să-l recomande activitatea parlamentară” sau „fără îndoială, cel mai de caracter și de cuvânt dintre toți arădenii implicați în politică” sau „nu am reușit să vorbesc niciodată cu el, deoarece el s-a ignorat pe sine, în calitatea sa publică, probabil, știindu-și valoarea și, ca atare, l-am ignorat și eu, cu toate că am lucrat peste 20 de ani la secția politică a unui ziar arădean” sau „nu  s-a îmbogățit, ca atâția alții, ci a rămas cu aceeași „cămașă”, precum însuși mărturisește”.                     

Deocamdată, doar atât, încheind Profilul în câteva „linii” despre IOAN CRISTINA cu urarea, devenită tradițională: SUCCES, în continuare.   

Lizica Mihuț

     

Articole asemanatoare