Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Producătorii din vestul țării și-au etalat părădăicile la Castelul Macea

N-a fost bătaie cu roșii și nici vreun festival care să rivalizeze cu celebrele evenimente similare din Spania sau Italia, însă la Macea s-au întâlnit mai mulți producători care și-au prezentat cu mândrie soiurile de tomate.

FOTO | Producătorii din vestul țării și-au etalat părădăicile la Castelul Macea
Comentează 2

Zona Curtici-Macea este cunoscută pentru producția de tomate încă din epoca ceaușistă, iar producătorii au un festival al lor, singurul de profil din România, care s-a aflat la a VIII-a ediție. Festivalul Părădăicilor - organizat de Consiliul Judeţean Arad, Primăria Macea, Centrul Cultural Judeţean şi Asociaţia pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural - a debutat încă de sâmbătă, cu un concurs de ciclism care a avut 186 de participanți. Competiția s-a desfășurat pe șoseaua dintre Macea și Grăniceri, pe o distanță de 37 de kilometri.

Ziua de duminică a fost dedicată expoziției de tomate, degustărilor de produse tradiționale, distracției și jocului alături de formații de muzică populară.

Majoritatea celor care se adună o dată pe an la Castelul Macea sunt producători locali, dar câțiva au venit din alte județe, pentru a-și etala și vinde tomatele.

Festivalul Părădăicilor a fost mai mult un bâlci, însă la care s-au simțit bine mii de vizitatori. Dintre comercianți, cei mai puțini au avut roșii. În rest, s-a găsit orice, de la fructe și legume, la jucării și bijuterii.

Galerie foto (38)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite