Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Procurorul criminalist Pavel Palcu a trecut în neființă

Pavel Palcu a trecut la cele veșnice, luni după-masa, în timp ce era internat la un centru de recuperare medicală din Bucureşti.

Procurorul criminalist Pavel Palcu a trecut în neființă
Comentează 4

În luna decembrie 2023, Pavel Palcu a suferit un atac cerebral și a fost internat de urgență la Spitalul Clinic de Urgență Județean Arad, ca mai apoi să fie transferat la spitalul din Timișoara, la recomandarea medicilor arădeni. 

Pavel Palcu avea 70 de ani.

El a fost decanul de vârstă al magistraţilor din România. Și-a început activitatea în 1980, dar a continuat să facă anchete şi să le predea studenţilor din Arad.

A intrat în magistratură în anul 1980, la doar 22 de ani, fiind cel mai tânăr procuror la acel moment din România. A fost doctor în criminalistică, lucrarea de doctorat realizând-o la Facultatea de Drept din cadrul Univeristății Babeș-Bolyai din Cluj, sub coordonarea profesorilor Matei Basarab și Ion Mircea, autorități de necontestat în domeniul dreptului penal.

Numele său a devenit și mai cunoscut odată cu una dintre cele mai șocante crime din România ultimilor ani. Este vorba despre moartea Antoniei, fetița de 4 ani și 3 luni, ucisă în bătaie de tatăl ei vitreg, un tânăr în vârstă de 23 de ani, consumator de droguri. 

Pavel Palcu este procurorul criminalist cu cea mai mare vechime în magistratură din România.

 

Dumnezeu să-l odihnească!


Scrie un comentariu

trimite