Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Procesul lui Ioțcu, amânat din nou de către judecătorii Tribunalului Timiș

Procesul de corupție al președintelui suspendat al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a avut termen astăzi, a Tribunalul Timiș, însă judecătorii au amânat cauza pentru a doua oară.

Procesul lui Ioțcu, amânat din nou de către judecătorii Tribunalului Timiș
Comentează 0

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului, Lavinia Biriș, a declarat, pentru ARQ, că procesul se află tot în cameră preliminară și a primit un nou termen, pentru 5 octombrie.

Motivul amânării este discutarea unor cereri ale apărătorilor lui Ioțcu.

”Avocații au depus o serie de cereri și au ridicat probleme cu privire la legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. A fost stabilit un nou termen, la care se vor mai discuta unele excepții și măsura preventivă”, a declarat Biriș.

Nicolae Ioţcu a fost reținut în 24 iulie, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv de Tribunalul Timiș. Ulterior, Prefectura Arad a emis un ordin de suspendare a acestuia din funcţie.

În august, Ioţcu a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut 40.000 de euro de la administratorul unei firme pentru atribuirea preferenţială a unui contract privind achiziția de echipamente medicale pentru Spitalul Județean.

În 21 august, șeful suspendat al CJ Arad a fost plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii date de Curtea de Apel Timișoara.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide