Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prins cu droguri de mare risc, a fost condamnat la închisoare. Vezi ce pedeapsă a primit

Un tânăr a fost condamnat la închisoare cu suspendare mai exact, cu amânarea aplicării pedepsei pentru deținere de droguri. 

Prins cu droguri de mare risc, a fost condamnat la închisoare. Vezi ce pedeapsă a primit
Comentează 0

În fapt, în data de 13.04.2023, în jurul orei 22.30,  jandarmii din cadrul I.J.J. Arad, l-au depistat pe inculpat deţinând fără drept, în vederea consumului propriu, 8 comprimate de forma dreptunghiulară de culoare verde care conţin MDMA și cantitatea de 0,48 grame substanţă pulverulentă de culoare albă, ambalată într-o punguţă zip-lock din material plastic transparent, care conţine Amfetamină şi Cafeină. Compusul MDMA şi Amfetamina constituie droguri de mare risc.

În prezenţa apărătorului ales, inculpatul a declarat: „recunosc comiterea faptei şi accept încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva mea, adică săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, prev. de art. 4 alin. 2 din Legea nr. 143/2000. Solicit să închei un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Sunt de acord să prestez muncă neremunerată în folosul comunităţii”.

Inculpatul şi procurorul au încheiat un acord de a recunoaştere a vinovăţiei, având ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice dată acesteia, respectiv deţinere de droguri de mare risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

A fost condamnat la pedeapsa principală de 6 luni închisoare, iar, ca modalitate de executare, s-a dispus amânarea aplicării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, cu impunerea măsurilor de supraveghere prevăzute de Codul Penal. 

El a deținut amfetamină şi cocaină, fără drept, în vederea consumului propriu, infracțiune pentru care pedepsele sunt închisoare de la 4 luni la 2 ani.


Scrie un comentariu

trimite