Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primele investiții din județ care intră în atenția ”Poliției Lucrărilor”

Noul președinte al Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a convocat o întâlnire cu directorii din instituție, care s-a prelungit pe aproape trei ore. Unul dintre subiecte a fost înfiinţarea de îndată a Poliţiei Lucrărilor.

Primele investiții din județ care intră în atenția ”Poliției Lucrărilor”
Comentează 1

Primele investiții vizate de Poliţia Lucrărilor sunt tronsoanele de drum Sântana-Caporal Alexa, respectiv Arad-Felnac. Predată în anul 2012, în urma unei investiţii din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean, porţiunea de drum dintre Sântana şi Caporal Alexa este impracticabilă. Lucrarea a fost câştigată de un consorţiu de două firme, dintre care una, între timp, a falimentat. Din cauza faptului că în locul covorului asfaltic constructorii doar au plombat drumul, Consiliul Judeţean nu a făcut recepţia lucrării şi a reţinut garanţia de bună execuţie, în valoare de 58.000 de lei. Iar de patru ani, tronsonul respectiv este abandonat şi distrus.

„Nu se poate tolera o asemenea situaţie. Respectiva porţiune de drum reprezintă un pericol permanent pentru conducătorii auto, un pericol mortal! Trebuie luate măsuri imediat, mergând până la acţionarea în instanţă! Am promis că schimbăm ritmul la Consiliul Judeţean şi mă voi ţine de cuvânt”, a declarat Iustin Cionca.

Cât priveşte şoseaua Arad-Felnac, Cionca a primit asigurări din partea firmei constructoare că lucrările vor fi finalizate în totalitate, inclusiv marcajele aferente, în această vară, până la finele lunii august.

De altfel, Iustin Cionca a solicitat o situaţie a lucrărilor de pe toate drumurile judeţene, dar şi a litigiilor aflate pe rol cu antreprenorii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite