Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primele informații despre pacientul cu coronavirus. Raed Arafat: Starea lui este bună

Primele informații despre pacientul bolnav de coronavirus vin de la șeful Departamentului de Urgență. Raed Arafat a declarat, joi, la Realitatea PLUS, că acesta este în stare stabilă deocamdată.

Primele informații despre pacientul cu coronavirus. Raed Arafat: Starea lui este bună
Comentează 0

Coronavirus în România. Bărbatul este monitorizat de medicii de la Institutul Matei Bals intr-o sectie speciala „no in - no out” (nu se intră, nu se iese - n.red.)

„Starea lui este buna. El era pana recent asimptomatic. Nu știu să fi devenit simptomatic între timp, dar  acest lucru poate sa se schimbe din minut in minut. Este in stare stabila fara nicio problema. El rămâne acum la Matei Bals, monitorizat în zona special destinată de acolo, izolată. Urmează sa se stabileasca mersul tratamentului în functie de evolutie. Nu exista tratament specific”, a spus Raed Arafat.

„Nu stiu procedurile de la Matei Balș. În mod normal, cât el este stabil si nu are probleme deosebite, proceduri speciale nu exista. În afară de faptul că testul este pozitiv, pot repeta testul, dar asta e decizia lor (a medicilor de la Matei Balș - n.red.). În acest moment nu sunt proceduri speciale. În momentul in care el devine negativ (testul pentru prezenta COVID-19 - n.red.) inseamna ca se considera vindecat si poate sa plece”, a mai precizat Arafat la Realitatea PLUS. 

Despre persoanele cu care a intrat în contact, șeful DSU a spus că este urmată procedura obisnuită, ancheta epidemiologică fiind extinsă în acest caz.

„Ancheta este în curs în acest moment. Ancheta epidemiologica se face de Direcția Sanitară (DSP), Institutul de Sănătate Publică (INSP) și Ministerul Sănătății. Când au informații mai complete ni se va comunica. La acest moment, se recoltează probe de la mai multe persoane cu care a fost in contact si acestora  li se recomanda sa stea la domiciliu. Se trimit analizele in Bucuresti pentru a vedea daca sunt pozitivi, unii dintre cei investigati. Dar, chiar daca sunt negativi, va trebui sa ramana acasa 14 zile”, a avertizat Raed Arafat.

Pacientul cu coronavirus a ajuns la spitalul "Matei Balș" din Capitală - "Urmează să fie investigat în totalitate"

Coronavirus în România. Bărbatul infectat cu coronavirus a fost ridicat, azi noapte, din locuința unde era izolat în comuna Prigoria, județul Gorj, de un echipaj medical special. A fost adus, în această dimineață, la institutul "Matei Balș", din Capitală, cu un transport special. 

Primele imagini cu românul infectat cu coronavirus. Bărbatul, adus la "Matei Balș"

Băiatul este din Gorj, are 25 de ani și lucrează la firma italianului depistat recent cu virusul din China. El a intrat în contact cu cetățeanul italian care a vizitat, recent, ţara noastră.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite