Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primarul Călin Bibarţ: “Demersul USR-ului este doar un joc politic”

Ca urmare a comunicatului de presă remis de Uniunea Salvaţi România în data de 10 iulie 2019, în care se precizează că USR a acționat în instanță Primăria Arad pentru refuzul de a pune la dispoziția cetățenilor contractul cu constructorul stadionului UTA, Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări.

Primarul Călin Bibarţ: “Demersul USR-ului este doar un joc  politic”
Comentează 2

De la bun început subliniem faptul că Primăria Municipiului Arad nu a încercat nicio clipă să ascundă documentele solicitate de Uniunea Salvaţi România.  Dimpotrivă, a  manifestat şi manifestă  în continuare, disponibilitatea de a  furniza celor interesaţi toate informaţiile solicitate în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public.  

Încă de la solicitarea asemănătoare a USR, înregistrată cu numărul 38848/22.05.2018, Primăria Municipiului Arad a explicat prin adresa nr.43344/11.06.2018 că: „documentaţia solicitată reprezintă un ansamblu de documente tehnice referitoare la proiectarea, execuţia, recepţia, exploatarea şi urmărirea construcţiei, volumul acestora şi dimensiunea planşelor făcând imposibilă scanarea. Ca urmare, Primăria Municipiului Arad vă pune la dispoziţie în vederea consultării documentaţia solicitată la sediul acesteia, urmând să ne anunţaţi în prealabil”. Nici până în acest moment USR nu a dat curs acestei invitaţii.

În schimb, USR revine la finele lunii trecute cu o nouă adresă prin care solicită acelaşi set de documente. Conform legii, adresei înregistrată cu numărul 49773/25.06.2019,  trebuia să i se răspundă în termen de 10 zile, respectiv în data de 8 iulie 2019. Precizăm că numărul planşelor şi al detaliilor de execuţie pentru un obiectiv de investiţie cum este Stadionul Municipal ”Francisc Neuman”  este de ordinul sutelor, astfel că scanarea lor presupunea un volum mare de activitate. Mai mult decât atât, Primăria Municipiului Arad nici nu deţine echipamentele tehnice necesare scanării documentelor în format A0. Prin urmare, răspunsul nu a putut fi expediat în termenul legal, dar a reuşit să blocheze zile în şir activitatea unor funcţionari publici care  puteau să-şi concentreze efortul şi atenţia asupra unor proiecte în lucru.

Primăria municipiului Arad apreciază reponsabilitatea civică de care dau dovadă membrii USR prin sesizările formulate, dar regretă faptul că efortul depus de municipalitate şi implicit de fiecare cetăţean în parte, pentru a finaliza prin forţe proprii o investiţie, de o asemenea anvergură, nu este apreciat! În loc să blameze Primăria Municipiului Arad, membrii USR şi implicit deputatul Sergiu Vlad, ar putea pune presiune pe reprezentanţii actualului Guvern, astfel încât Compania Naţională de Investiţii să-şi respecte angajamentul luat faţă de municipiul Arad, în timpul Guvernului Cioloş,   respectiv  co-finanțarea cu  2,5 milioane de euro a investiţiei de la stadionul UTA.  

Trei ani mai târziu, Primăria Municipiului Arad rămâne singurul finanţator al acestui proiect, dar lucrările continuă.

Consider că tot demersul USR-ului este doar  un joc politic şi aştept în continuare demersuri la Guvernul României pentru a ne da cele 2,5 milioane de euro” , a precizat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Primăria Municipiului Arad îşi menţine deschiderea pentru prezentarea tuturor documentelor pe care le deţine în legătură cu obiectul cererii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite