Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Primăria unei comune arădene construieşte un derdeluş cu 150.000 de lei, un sfert din taxele colectate într-un an

Primăria comunei arădene Şofronea a alocat din bugetul local 150.000 de lei pentru amenajarea unui derdeluş pe un dâmb din centrul satului. Suma reprezintă un sfert din taxele şi impozitele colectate de la populaţie într-un an, astfel că mulţi localnici critică proiectul, scrie News.ro.

FOTO | Primăria unei comune arădene construieşte un derdeluş cu 150.000 de lei, un sfert din taxele colectate într-un an
Comentează 2

Mai mulţi localnici din comuna Şofronea, dar şi consilieri locali, sunt revoltaţi că, din bugetul de aproximativ 3.000.000 de lei pe anul 2016, a fost alocată suma de 150.000 de lei pentru amenajarea unui derdeluş, în timp ce într-un an taxele şi impozitele locale colectate de la populaţie sunt de aproximativ 600.000 de lei.

Derdeluşul va fi amenajat în centrul satului Şofronea, aflat la câmpie, la 12 kilometri de Arad. Pista pentru săniuş va fi situată lângă terenul de sport, unde este în curs de amenajare şi un parc, printr-o altă finanţare. Va avea o lungime de aproximativ 50 de metri, va fi betonată şi va avea parapete pentru protecţie, dar şi instalaţie de nocturnă.

"Este o aberaţie, nu ne trebuie aşa ceva, că noi nu avem asfalt pe străzi. Nu avem nici bancomat şi mergem la Arad să scoatem bani", le-a declarat o localnică jurnaliștilor News.ro.

"Nici terenul de sport nu e folosit, iar acum fac derdeluş. Pentru câteva zile cu zăpadă pe an nu merită să dăm atâţia bani", a afirmat un alt localnic.

Contactat de News.ro, primarul comunei, Ioan Babău, a spus că banii au fost alocaţi din capitolul Investiţii al bugetului local, care cuprinde lucrări totale în valoare de 972.000 de lei.

Realizarea derdeluşului este cea mai scumpă lucrare, alături de pavarea curţii şcolii, care costă 100.000 de lei, şi pavarea parcării din faţa şcolii, care costă 50.000 de lei.

"Eu cred că merită copiii noştri. Mai au unde să-şi descarce energia. Nu va funcţiona doar iarna pentru săniuş, ci şi vara, pentru patine cu role", a spus primarul.

El a declarat că lucrarea va fi atribuită fără licitaţie "pentru că suma nu e aşa de mare" şi ar urma să fie inaugurată înainte de sezonul rece.

Edilul a precizat că dâmbul pe care va fi amenajat derdeluşul a fost creat din resturi de materiale de construcţii aduse de CFR în urma lucrărilor de modernizare realizate pe linia ferată Curtici-Şofronea-Arad.

"Mai trebuie să facem pista frumoasă din beton, să facem o instalaţie de iluminat şi să fie balustrade de protecţie. Va fi ceva deosebit", a afirmat edilul.

Instalaţia de iluminat va mai costa 30.000 de lei, iar printre alte investiţii care vor fi realizate în acest an în sat se numără o fântână arteziană, care va costa 20.000 de lei.

Comuna Şofronea are 2.532 de locuitori, potrivit datelor de pe site-ul Primăriei.

 

 

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite