Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prima reacție a Ministrului Muncii despre majorarea pensiilor cu 40%: Impactul bugetar nu este sustenabil. Decizia va fi luată în Parlament

Raluca Turcan a declarat, miercuri, după decizia CCR privind majorarea cu 40% a pensiilor, că impactul bugetar al acestei măsuri este de 138 de miliarde de lei pe an, nefiind sustenabil. Ministrul Muncii a precizat că decizia finală va fi luată de Parlament.

Prima reacție a Ministrului Muncii despre majorarea pensiilor cu 40%: Impactul bugetar nu este sustenabil. Decizia va fi luată în Parlament
Comentează 1

”Așa cum știți, Guvernul Orban a decis ca pensiile să crească în cuantum suportabil, care să facă sustenabil acest proces de majorare, și am crescut pensiile cu 14%, având acest cadru legal.

Acum, în contextul deciziei CCR, așa cum Parlamentul, anul trecut, a decis menținerea punctului de pensie care să aducă o majorare de 40%, la fel, Parlamentul, în actul legal de punere de acord a legislației cu deciziile CCR, se va pronunța cu ce este de făcut pe viitor. Cel mai important lucru legat de pensii este să putem asigura plata lor și echitate. În momentul preluării mandatului, am decis să creăm un grup de experți care să pună legislația în acord cu aceste principii”, spus Turcan. 

Ministrul Muncii a dat asigurări că, anul acesta, pensiile vor fi indexate cu rata inflației. 
”Anul acesta, în bugetul trimis Ministerului Finanțelor, urmărim ca cel puțin indexarea cu rata inflației să se realizeze la nivelul pensiilor din sistemul puiblic de pensii”, a spus Turcan. 

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite