Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prezenţa şi rezultatele candidaţilor la Proba A și Proba B din cadrul examenului de bacalaureat naţional, sesiunea august- septembrie  2016

Prezenţa şi rezultatele candidaţilor la Proba A și Proba B  din cadrul examenului de bacalaureat naţional, sesiunea august- septembrie  2016
Comentează 0

În perioada 16-17 august 2016 s-au desfăşurat Probele A (proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, și B (proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă) din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2016.

Probele au fost organizate în două unităţi şcolare liceale. Probele s-au desfăşurat conform prevederilor metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, atât sub aspect organizatoric (evaluarea a fost realizată de doi profesori evaluatori, fiecare evaluator a completat în borderoul individual nivelul de competenţă acordat candidatului), cât şi sub aspect logistic (sălile de evaluare au fost prevăzute cu camere audio – video, centrul de evaluare a beneficiat de personal de pază şi de personal medical, candidaţii au avut în sală apă, sălile de evaluare au fost izolate de celelalte clase).

Candidaţii au avut ca sarcini de lucru: receptarea mesajului scris, în baza unor texte în conformitate cu programa şcolară şi producerea unui mesaj oral, sub forma diferitelor tipuri de discursuri.

În urma evaluării, candidaţii au avut posibilitatea să obţină nivelul de: utilizator mediu, utilizator avansat sau utilizator experimentat.

La proba A au fost înscrişi 93 de candidaţi, din care au susţinut proba 77 de candidaţi, iar 16 candidaţi au fost absenţi.

Cei 77 de candidaţi evaluaţi au obţinut următoarele rezultate:

32 candidaţi – nivel mediu

30 candidaţi – nivel avansat

15 candidaţi – nivel experimentat

La proba B au fost înscrişi 3 candidaţi, toți fiind prezenți și obținând nivelul experimentat.

Nu au existat candidaţi eliminaţi.

Purtător de cuvânt ISJ Arad,

Inspector școlar Laura NĂDĂBAN

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite