Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prezență arădeană în „International Balkan Countries Theatre Festival” din Turcia

„International Balkan Countries Theatre Festival” din Bursa, Turcia. Acesta este festivalul la care actorii arădeni vor fi prezenți la finalul acestei săptămâni. Spectacolul selectat de juriul manifestării este „Disputa”, de Pierre de Marivaux, o coproducție a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad și a Teatrului „Nottara ”din Bucureşti. Spectacolul se joacă de două ori: în 23 și 24 martie pe scena Teatrului Regional Ahmet Vefik Pașa.

Prezență arădeană în „International Balkan Countries Theatre Festival” din Turcia
Comentează 0

Revenim la Bursa cu bucurie. Festivalul este unul important care reunește pe aceeași scenă trupe și producții din țările din zona balcanică. Pe afișul de anul acesta sunt înscrise spectacole ale teatrelor din Albania, Bulgaria, Grecia, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia și Turcia. Faptul că nu este prima oară când suntem selectați aici, ne confirmă că teatrul nostru are ceva de spus și la nivel internațional.” – spune Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.

Bazat pe textul „La Dispute”, scris de Pierre de Marivaux în 1744, spectacolul este regizat de Vlad Massaci și îi aduce laolaltă pe Zoltan Lovas, Călin Stanciu, Cecilia Donat, Alex Mărgineanu, Isabela Neamțu, Anca Bejenaru, Diana Roman, Cristina Juncu și Răzvan Bănică. Scenografia este semnată de Iuliana Vîlsan, iar muzica originală îi aparține lui Vlaicu Golcea. Piesa a fost inclusă în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru - FNT 2018.

Prezența spectacolului „Disputa” pe scena „International Balkan Countries Theatre Festival” este susținută de Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul.

„International Balkan Countries Theatre Festival” din Bursa, la care participă importante teatre din regiunea Balcanilor, se desfășoară, anual, sub egida Ministerului Culturii și Turismului din Republica Turcia și a Direcției Teatrelor de Stat de la Ankara.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite