Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Președintele Societății Române de Epidemiologie: „Ne așteptăm la două vârfuri ale epidemiei de coronavirus” (VIDEO)

Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, a declarat aseară la Digi24, că specialiștii se așteaptă la două vârfuri ale epidemiei de coronavirus în România. Un prim vârf al epidemiei de coronavirus se va înregistra în România la mijlocul lunii aprilie și probabil după sărbătorile de Paști va fi un al doilea vârf, scrie Digi24.ro.

Președintele Societății Române de Epidemiologie: „Ne așteptăm la două vârfuri ale epidemiei de coronavirus” (VIDEO)
Comentează 1

„Ne așteptăm la ceea ce era și previzionat. Și profesorul Streinu-Cercel, și profesorul Rafila au făcut demult aceste anunțuri și prognoze, că probabil în următoarele săptămâni vom atinge niveluri foarte crescute. Sigur, cu aproape 1.000 de cazuri la zi, cu 100.000 de izolați și încă 6.000 în carantină nu ne putem aștepta decât la o creștere mare în următoarele săptămâni. Probabil pe la jumătatea lunii aprilie să fie un prim vârf epidemic și probabil, așa este și prognoza, după sărbătorile de Paști va fi un alt vârf”, a declarat Doina Azoicăi.

Medicul spune că este plauzibilă prognoza de 10.000 de cazuri în România sau chiar mai mult, făcută de profesorul Alexandru Rafila. „Din tot felul de modelări dintr-acestea matematice, care iau în calcul ultimele date (câți carantinați, câți izolați, cât este capacitatea de propagare a acestui virus) se poate să ne confruntăm cu această situație (10.000 de cazuri - n.r) și chiar cu cifre mai mari”, spune dr. Doina Azoicăi.

Măsura limitării circulației populației poate să aibă un rol în modificarea acestor cifre, iar dr. Azoicăi este de părere că s-a luat la timpul potrivit, adică în momentul în care s-a trecut la transmiterea comunitară a virusului. Populația trebuie însă să înțeleagă că această măsură este cea mai la îndemână până la apariția unui vaccin, mai scrie Digi24.ro.

Intrați aici pentru mai multe detalii și VIDEO: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/specialist-ne-asteptam-la-doua-varfuri-ale-epidemiei-de-coronavirus-in-romania-1281213

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide