Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și ministrul de Externe, Hossein Amir Abdollahian, au murit în urma accidentului de elicopter produs ieri

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi și ministrul de Externe, Hossein Amir Abdollahian, au murit în urma accidentului de elicopter produs ieri într-o zonă muntoasă din nordul țării, potrivit Reuters care citează un oficial iranian.  

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și ministrul de Externe, Hossein Amir Abdollahian, au murit în urma accidentului de elicopter produs ieri
Comentează 0

UPDATE 7:30 - Agenţia Mehr a anunţat, luni dimineaţă, că preşedintele iranian Ebrahim Raisi a murit în urma prăbuşirii elicopterului în care se afla

Agenţia semioficială a precizat că Ebrahim Raisi, ministrul de externe Hossein Amirabdollahian şi alţi ocupanţi ai elicopterului prăbuşit, inclusiv guvernatorul provinciei Azerbaidjanului de Est, Malek Rahmati, au fost "martirizaţi".

Nu există încă o confirmare oficială a morţii lui Raisi, dar medicii au declarat că nu au găsit "niciun semn" de viaţă la locul prăbuşirii.

Știrea inițială:

Echipele de salvatori nu au detectat luni "niciun semn" de viaţă umană în elicopterul la bordul căruia s-a aflat preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi care s-a prăbuşit duminică în nord-vestul Iranului, potrivit televiziunii de stat iraniene, relatează AFP.

"În acest stadiu nu există niciun semn care să indice că pasagerii elicopterului sunt în viaţă", a anunţat televiziunea iraniană după localizarea aparatului de zbor.

Elicopterul a fost implicat duminică într-un accident într-o zonă muntoasă din nord-vestul Iranului. La bordul aparatului de zbor se aflau mai mulţi oficiali, între care preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian.

Declaraţiile oficialilor iranieni şi relatările din mass-media locale au indicat o prăbuşire a elicopterului, care făcea parte dintr-un convoi de trei elicoptere ce transportau oficiali iranieni într-o vizită în nord-vestul ţării. Două dintre elicoptere au aterizat fără probleme în oraşul Tabriz. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
















Inchide