Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aterizare forțată sau prăbușire? Elicopterul în care se afla președintele Iranului a dispărut de pe radar / UPDATE: Președintele și ministrul de Externe au murit

Un elicopter care îl transporta pe președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a suferit duminică o „aterizare forțată”, în nordul țării, a anunțat televiziunea de stat iraniană. Informația a fost confirmată de ministrul de interne, scrie hotnews.ro.

Aterizare forțată sau prăbușire? Elicopterul în care se afla președintele Iranului a dispărut de pe radar / UPDATE: Președintele și ministrul de Externe au murit
Comentează 0

Update 1 Președintele și ministrul de Externe au murit

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi și ministrul de Externe, Hossein Amir Abdollahian, au murit în urma accidentului de elicopter produs ieri într-o zonă muntoasă din nordul țării, potrivit Reuters care citează un oficial iranian, anunță în această dimineață realitatea.net.

Potrivit Agenţiei Mehr, Ebrahim Raisi, ministrul de externe Hossein Amirabdollahian şi alţi ocupanţi ai elicopterului prăbuşit, inclusiv guvernatorul provinciei Azerbaidjanului de Est, Malek Rahmati, au fost "martirizaţi".

Intrați AICI pentru detalii.


Echipele de intervenție încearcă să ajungă la fața locului, dar misiunea lor e îngreunată de condițiile meteo dificile din zonă. Nu este clar însă care este starea președintelui Raisi, precizează agenţiile internaţionale de presă.

Departamentul de Stat al SUA informează că „urmărește îndeaproape” informațiile din Iran privind aterizarea forțată a elicopterului care îi transporta pe președinte și ministrul de externe.

Trei salvatori care căutau elicopterul prăbușit sunt dați dispăruți, a declarat un purtător de cuvânt al mișcării umanitare Semiluna Roșie, scrie The Guardian. Echipele de căutare sunt aproape de locul în care elicopterul s-ar fi prăbușit, a relatat BBC.

Purtătorul de cuvânt al Semilunii Roșii a adăugat că operațiunea de căutare și salvare va încetini, deoarece se așteaptă ca vremea să devină "foarte rece" în curând, fiind prognozate mai multe ploi.

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a transmis că este „profund tulburat” de informațiile privind accidentul de elicopter al omologului său iranian, după ce tocmai și-a luat rămas bun de la acesta mai devreme în cursul zilei.

„Astăzi, după ce ne-am luat un rămas bun prietenos de la președintele Republicii Islamice Iran, Ebrahim Raisi, am fost profund tulburați de vestea aterizării forțate în Iran a unui elicopter care transporta delegația oficială”, spune președintele azer.

„Rugăciunile noastre către Allah sunt pentru președintele Ebrahim Raisi și de delegația sa. În calitate de țară vecină, prietenă și soră, Republica Azerbaidjan este pregătită să ofere orice asistență necesară”, a mai transmis Aliyev.

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: news.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
















Inchide