Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Preşedintele Iohannis, "somat" să nu o accepte pe Olguţa Vasilescu la Transporturi

Organizațiile din Iaşi care susţin autostrada pentru Moldova şi care au fost primite recent de Iohannis la Cotroceni susțin că Lia Olguța Vasilescu este ”nepotrivită” pentru Ministerul Transporturilor.

Preşedintele Iohannis,
Comentează 0

După zece luni petrecute în fruntea Ministerului Transporturilor, ministrul care a rămas celebru pentru replica "vom avea autostrăzi când vom fi gata", Lucian Șova pleacă din fruntea transporturilor. Și nu lasă în urmă decât 25 de kilometri de șosea de mare viteză, din cei o sută promiși.

Nici viitorul nu pare prea strălucit. Noul ministru al Transposturilor e, de fapt, vechiul ministru al muncii. Absolvent de litere.

Asociațiile civice „Moldova Vrea Autostradă" și „Împreună pentru A8", care militează pentru construirea de autostrăzi în Moldova, arată într-o scrisoare adresată președintelui Klaus Iohannis că Lia Olguța Vasilescu, propusă de PSD pentru Ministerul Transporturilor, este "nepotrivită" pentru funcție.

Cele două organizații scriu că "absolut nimic din activitatea doamnei Lia Olguța Vasilescu nu o recomandă pentru acest post deosebit de important" și îi cer președintelui Iohannis să analizeze "cu foarte multă atenție" această propunere.

Scrisoarea celor două organizații:

"Domnule Președinte,

Asociațiile civice „Moldova Vrea Autostradă" și „Împreună pentru A8", care militează pentru construirea de autostrăzi în Moldova, doresc să vă supună atenției următoarea temă ce ne îngrijorează:

În urma primirii delegației noastre la Palatul Cotroceni, la 25 octombrie a.c., v-ați exprimat întregul suport pentru acțiunile noastre și totalul sprijin pentru construirea de infrastructură mare în regiunea Moldovei, ca soluție esențială pentru dezvoltare.
Astăzi, Guvernul Viorica Dăncilă a suferit o nouă remaniere, pe poziția de viitor ministru al Transporturilor fiind nominalizată doamna Lia Olguța Vasilescu.

Urgența construirii infrastructurii principale a României solicită un ministru extrem de competent, foarte bun cunoscător al domeniului infrastructurii și transporturilor, capabil de a rezolva această întârziere majoră. Ne exprimăm îngrijorarea că persoana aleasă pentru acest portofoliu este departe de a întruni calitățile mai sus menționate, fapt ce va duce la perpetuarea situației actuale, cu repercusiuni majore asupra dezvoltării României.

Absolut nimic din activitatea doamnei Lia Olguța Vasilescu nu o recomandă pentru acest post deosebit de important.
Domnule Președinte, Suntem convinși că veți analiza cu foarte multă atenție această nominalizare nepotrivită și, în virtutea competențelor Dvs. constituționale, veți decide ceea ce este mai bine pentru România.

Cu deosebită considerație,
Asociația „Moldova Vrea Autostradă"
Asociația „Împreună pentru A8"

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite