Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Preşedintele CJA a discutat cu ambasadorul Chinei despre noi proiecte de colaborare

Ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, Excelența Sa Han Chunlin și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, au avut astăzi o întrevedere online, pentru discutarea unor proiecte de colaborare.

Excelența Sa Han Chunlin a fost desemnat în fruntea reprezentanței diplomatice de la București cu trei luni în urmă. Președintele Iustin Cionca l-a invitat ca prima sa deplasare oficială în teritoriu să fie în județul Arad. 

Preşedintele CJA a discutat cu ambasadorul Chinei despre noi proiecte de colaborare
Comentează 0

„Județul Arad are o relație foarte bună cu ambasada Republicii Populare Chineze. Am primit vizita a doi ambasadori și am dezvoltat parteneriate cu provincii din Republica Populară Chineză, cu asistența și sprijinul Ambasadei.  Noi ne dorim o relație pragmatică cu partenerii noștri din China. Am afirmat în repetate rânduri că mi-aș dori ca Aradul să devină un centru de interes economic și cultural petru China, în Europa de Est, și un centru de promovare a medicinii tradiționale chineze, care mă interesează în mod deosebit. Pentru asta vă solicit și dvs. sprijinul, Excelența Voastră, să reușim să realizăm legături practice, care să dezvolte spațiul arădean și să îl facă mai atractiv pentru investițiile chineze.  Am transmis Ambasadei și o solicitare de mediere a unui parteneriat cu Provincia Jiangsu. Ne-ar plăcea să avem și acolo parteneri de dialog, să învățăm din mecanismele lor de dezvoltare, să aplicăm și la Arad modelele de succes din Jiangsu”, a precizat președintele Iustin Cionca.

Consiliul Județean Arad va organiza un eveniment amplu de promovare a oportunităților arădene în spațiul chinez, a Zonei Libere Curtici-Arad, o ocazie de a se adresa direct partenerilor săi din China, on-line sau chiar organizând evenimente de prezentare. 

În România, Aradul este în fruntea relațiilor de colaborare cu Republica Populară Chineză, a declarat Excelența Sa Han Chunlin, în cadrul întrevederii cu președintele Iustin Cionca. Excelența Sa a apreciat cursurile de limbă chineză organizate de cele două universități arădene, economia puternică a județului, avantajele naturale pentru o colaborare cu partenerii chinezi pe plan economic, cultural și turistic. Excelența Sa a declarat că își dorește ca împreună cu Consiliul Județean Arad să construiască un model de colaborare cu rezultate concrete, între localități din Republica Populară Chineză și Arad. La întrevederea de astăzi, din partea Consiliului Județean Arad a participat și directorul executiv dr. Andrei Ando.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite