Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Premise pentru un 2017 pozitiv la CS Universitatea Arad

Premise pentru un 2017 pozitiv la CS Universitatea Arad
Comentează 0

Ovidiu Şerban, directoru CS Universitatea, a făcut oficiile de gazdă ale primei conferinţe de presă pe 2017, alături de antrenorii Ramona Haidu şi Marian Grindei. Concluzia a fost trasă încă de la startul discuţiei cu membrii mass media arădene: CSU Arad e pe plus la mai toate secţiile, offul fiind acelaşi rugby, lipsind aici fondurile pentru salarii decente. 

La nivel de achiziţii vorbim despre Vlad Luncan la judo şi Nicolae Coman la atletism. "e baza parteneriatului cu Liberty Oradea, vom mai aduce și alți judoka la clubul nostru. Deocamdată, profesorul Mihai Telechi se ocupă sau coordonează activitatea a opt judoka, dar  secția e în continuă dezvoltare. La atletism, în zilele următoare vom semna şi cu o mare speranţă a semifondului românesc. Nu e foarte cunoscută, e junioară, dar se află în topurile Federaţiei şi e considerată una dintre cele mai de perspectivă atlete române. Totodată, aș vrea să subliniez că sulițașii Both și Rusu nu sunt doar ai CSM-ului, așa cum se scrie mereu în presă, ci sunt și ai noștri. Suntem, practic, clubul care îi susține aproape în întregime din punct de vedere financiar, nu e corect să fim pomeniți când cei doi au rezultate pe plan național sau internațional. În fine, Sorin Mîneran are lângă el doi tineri sportivi de care se ocupă personal și care promit să ajungă departe în atletism”, a punctat șeful CSU Arad. 

La nivel de gimnastică aerobică, în week-end-ul trecut la un Open în Cehia, CSU Arad a încheiat competiţia juniorilor I cu un bilanţ notabil: două locuri 1, la aerobic dance şi grup, locul 2 la trio şi locurile 4 şi 5 la individual. Clubul arădean a fost reprezentat de Denisa Maxinan, Francesca Morar, Zsofia Meszar, Anna Meszar, Alexandra Perpelici, Anamaria Rugină, Iasmina Cuzmanov şi Dacina Neciu. La juniori III (8-9 ani), CS Urania Arad, pepiniera CS UAV, a obţinut un loc 2 la grup, locul 3 la trio şi încă două locuri 5, la grup şi trio. 

Cât despre rugby, echipa condusă de Marian Grindei are meci sâmbătă la Buzău, într-o restanţă a ligii secunde. „Nu ne putem apropia, ca salarizare, de Superligă, deci nu putem trece la nivelul următor. Avem tot ce ne trebuie, mai puţin salarii. Am avea nevoie de un buget de 100 de mii de euro, sub forma unui contract de sponzorizare, în așa fel încât banii să ajungă direct la echipă. Din păcate, nici nu vine nimic din spate, juniorii sunt tot mai puţini. Ca și condiții de deplasare, echipament, cazare, masă, vitaminizare suntem de Superligă, ca și sportivi pe care îi putem atrage cu salarii de 1000, maxim 1200 de lei suntem unde suntem”, e concluzia prezentată de directorul CS UAV Arad.

În fine, Șerban a spus că secția de șah a clubului, rezervată veteranilor, funcționează deocamdată bine și nu există motive pentru care a se schimba ceva în 2017.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite