Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Premiile Ligii Scriitorilor, Filiala Ioan Slavici Arad

Premiile Ligii Scriitorilor, Filiala Ioan Slavici Arad
Comentează 1

Liga Scriitorilor, filiala Ioan Slavici Arad a organizat vineri, 27 Ianuarie, premierea cărților autorilor Ligii publicate în anul 2022. Momentul solemn a fost dedicat amintirii scriitorilor ce au părăsit acest tărâm, Ion Stăncioiu și Vasile Man.

În cadrul premierii au fost acordate diplome și recompense în bani scriitorilor și poeților Mirela Minuța Alexa pentru poezie creștin patriotică, ,,Rădăcini creștine tricolore”, Gheorghe Hodrea pentru proză scurtă umoristică, ,,Povești din Arad” și ,,Tramvaiul șapte” , Loredana Zeller pentru poezie clasică ,,Această răzvrătită și rară primăvară”, Ileana Corina Ciuraș pentru poezie și proză scurtă ,,Bucurii”, Lia Teodora Ianto pentru romanul psihologic ,,Bărbații cu care m-am trezit” și Magu Lazăr, pentru poezie ,,Cartea cu cinci anotimpuri”.

La fiecare carte premiată, Alexandru Ioan Chiș a prezentat părerile membrilor juriului, din care au făcut parte și Szakacs Nadina, Natașa Chilibon Roman. Au urmat comentarii cu privire la cărțile în cauză și socializarea la o cafea ce a unit simțămintele membrilor Ligii. S-a stabilit ca pe data de 24 februarie ora 16.30 să fie lansată revista ,,Liga literară arădeană”, purtând numărul 1/2023. Locul va fi în principiu la Biblioteca Județeană Arad.

 

Al.I. Chiș

Galerie foto (21)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite