Vremea Romania, Arad 16°C

Stiri Arad

Premieră națională: Producători de bere artizanală din străinătate vin la Timișoara, la Craft Art TM!

Pentru prima dată în România, producători de bere artizanală din Germania, Austria și Ungaria vin să își expună produsele în cadrul Craft Art TM, festival internațional de bere artizanală. Producătorii străini sunt foarte apreciați nu numai în țara lor de origine, ci și la nivel european. Timp de trei zile, timișorenii le pot savura sortimentele de bere în cadrul Craft Art TM!

Premieră națională: Producători de bere artizanală din străinătate vin la Timișoara, la Craft Art TM!
Comentează 0

Primele două nume anunțate sunt CAMBA BAVARIA/ Germania și FÓTI SÖRFŐZDE/Ungaria, doi producători importanți pe piata europeană de profil. Este pentru prima dată când aceștia participă la un festival de bere artizanală în România.

CAMBA BAVARIA combină cu succes valorile tradiționale cu ideile inovatoare, oferind o gamă variată de sortimente de bere. Sortimentele Camba Bavaria sunt premiate frecvent, atât în Germania, cât și la nivel internațional. Camba Bavaria are un palmares bogat, alte exemple notabile fiind titlul de "Craft Brewery of the Year 2014", precum și premiul ”Meggle Founder” pentru o abordare inovatoare și unică de afaceri.

FÓTI SÖRFŐZDE este unul dintre cei mai apreciați producători de bere artizanală din Ungaria, activ pe piata de profil si cu un palmares la fel de bogat. La Craft Art TM, FÓTI SÖRFŐZDE vine cu o selectie de sortimente, de la beri tradiționale de tip Pilsner, la specialități precum Russian Imperial Stout.

Pe lângă artizanii străini, la Craft Art TM vor participa și cei mai importanți producători naționali/locali de bere artizanală:

Vrem să oferim publicului amator de bere artizanală o experiență de festival cu totul diferită. Pentru că am dorit să conferim o atmosferă europeană festivalului nostru, am invitat în premieră și producători de bere artizanală din străinătate. Bineînțeles, nu i-am uitat nici pe cei mai importanți producători de bere artizanală din România. Totul pentru o prezentare unitară a acestui vechi meștesug, transformat într-un nou tip de artă, arta de a face bere. Noi sperăm ca publicul din Timișoara și nu numai, să vină în număr cât mai mare la acest eveniment, pentru că vor fi primii din țară care vor avea ocazia să savureze sortimentele de bere aduse la festival” , spun organizatorii.

Lista de producători de bere artizanală urmează sa fie completată.

Dincolo de producătorii straini, Craft ART TM oferă publicului din Timișoara ocazia de a-i auzi pe Golan, Moonlight Breakfast, Grimus, Gojira& Planet H, câteva dintre cele mai cunoscute nume, atât pe scenele din România, cat și pe scenele internaționale. 

Cei care ajung la festival vor mai avea parte și de mâncare delicioasă, art happenings, lounge areas și zone interactive.

La Craft Art TM, ai parte de 3 zile de bere artizanală de la producători străini, muzică bună, mâncare delicioasă și atmosferă de festival european! Craft ART TM este un festival de bun gust, creativ, care promovează un nou tip de artă: aceea de a face bere. Este festivalul pe care îl așteaptă toți adevărații degustători de bere artizanală, care știu că brewing-ul făcut ca la carte este o operă de artă desăvârșită.

Golan, Moonlight Breakfast, Gojira& Planet H, Grimus- la Craft Art TM!

Primele nume anunțate pentru Craft Art TM sunt crafterii muzicali de la Golan, Moonlight Breakfast, Gojira& Planet H și Grimus, 4 din cele mai mari nume de pe scenele românești, dar și internaționale. Între 17-19 august, în Parcul Rozelor, Timișoara, ai parte de 3 zile de bere artizanală de la producători străini, muzică bună, mâncare delicioasă și atmosferă de festival european! Sunteți pregătiți pentru Craft Art TM, primul Festival Internațional de Bere Artizanală din România? 

Distracția începe pe 17 august, cu MOONLIGHT BREAKFAST și GRIMUS. Pe 18 august, continuă cu GOJIRA& PLANET H, iar pe 19 august, în ultima seară de festival, GOLAN vor urca pe scenă pentru un show cu adevărat inedit!

GOLAN- Români prin origine, internaționali prin reprezentațiile lor, crafterii de la GOLAN artizanează un melanj perfect între muzica electronică și acustică încă din 2014.  Sound-ul și show-urile lor inedite sunt cele care i-au făcut să fie remarcați peste graniță, la unele dintre cele mai mari festivaluri europene de muzică indie și electro, precum: Szighet, Open`er Festival, United Islands of Prague, Fete de l`Europe, Frequency festival, Burg Clam Festival, Eurosonic. Au peste 100 de show-uri anual, au fost în turneu european cu Parov Stelar și au performat în deschiderea concertului Kings of Leon în București.

MOONLIGHT BREAKFAST- Sunt trei și au reușit să cucerească lumea, la propriu. Au la activ peste 400 de concerte, în 10 țări, pe 4 continente. Ei sunt Moonlight Breakfast, mai exact Cristina, Bazooka și Adiță. Crafteri de Nu- jazz, retro, soul, urban, Moonlight Breakfast își caracterizează stilul drept unul fun. Un stil care a reușit să îi impingă către scenele internaționale. Până acum, au ajuns în Texas, Anglia, Japonia și au început un turneu în Europa din aprilie, de ale cărui rezultate se bucură intens.

GOJIRA&Planet H- Crafteri de sunete bune și atmosferă acidulată, Gojira&Planet H nu mai au nevoie de nicio prezentare. După ce au zguduit sistemele de sunet din toate cluburile și de la toate festivalurile autohtone, cei doi producători/dj-i au pregătit primul lor album care conține, pe lângaă arhicunoscutele piese în colaborare cu BUG Mafia, Delia, Doc, Deliric, NOSFE, Kazi Ploae, Freakadadisk, ALAN&KEPA, Robin sau Kluster și mai multe piese noi, nelansate încă. 

GRIMUS- Crafteri de rock alternativ de calitate, Grimus s-au înființat în 2005, în Cluj Napoca. Grimus sunt  singura trupa din Romania care a fost invitată să cânte pe scenele de la 3 festivaluri majore europene, în 2012: Rock For People din Cehia, Exit Festival din Serbia și Sziget Festival din Ungaria. Au urmat participari la Eurosonic din Olanda, Arezzo Wave din Italia și Vienna Waves din Austria, precum și la Festivalul Saarang din Chennai- India. De-a lungul timpului, Grimus  au împărțit scena cu Red Hot Chili Peppers, Moby, Motorhead, Kasabian, Prodigy, Eros Ramazzotti, Garbage, Placebo, Roxette, Hurts, Deep Purple.

Biletele pentru Craft Art Tm s-au pus în vânzare și sunt la prețuri magic de mici, în regim early bird: 19 lei/zi și 39 lei/abonament. Acestea pot fi achiziționate de pe site-ul festivalului: www.craftarttm.com .

Scrie un comentariu

trimite