Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Precizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad cu privire la doamna Violeta Naghiu, angajată pe postul de fizician medical debutant

 Precizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad cu privire la  doamna Violeta Naghiu, angajată pe postul de fizician medical debutant
Comentează 0

Referitor la informațiile  apărute în mass-media centrală și locală, despre doamna Violeta Naghiu, angajată în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad pe postul de fizician medical debutant, precizăm următoarele:

  • Doamna Naghiu este angajată în instituția noastră din ianuarie 2018 urmare a promovării unui concurs  organizat în conformitate cu prevederile HG nr. 286/2011.
  •  Angajata noastră este licențiată în Bioinginerie Medicală, profilul Medicină, specializarea Bioinstrumentație și Tehnici Medicale,  din cadrul  Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași,
  • Conform Normei privind expertul in fizica medicala aprobată prin Ordinul comun nr. 1272 din 17.10.2006 al Ministrului Sanatatii Publice si nr. 266 din 09.10.2006 al Presedintelui (NSR-38), Comisiei Nationale pentru Controlul Activitãtilor Nucleare, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 906 din 07/11/2006, în ceea ce privește expertul în fizică medicală la articolul 7  - Educația și pregătirea profesională a fizicianului medical cuprinde trei nivele – se precizează:
  • ”Primul nivel: Fizicianul medical debutant trebuie să aibă cel puțin licență în fizică sau echivalent (matematică, informatică, chimie fizică, inginerie electronică, electrică sau mecanică, etc.)”
  • De asemenea, conform articolului 5 din aceași Normă ”Fizicianul medical are o educație și o  pregătire profesională de grad universitar sau echivalent în fizică sau tehnologia radiației aplicată expunerilor medicale la radiații ionizante și o o pregătire practică de lucru în colaborare cu personal medical din instituții medicale, universități sau institute de cercetare”
  • Bioingineria Medicală este o specializare a unei Facultăți de Medicină.
  • În cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad nu avem Laborator de Radioterapie.

 


Scrie un comentariu

trimite