Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Preafericitul Guță de Arad s-a întors din China convertit la Falun Gong

Preafericitul Guță de Arad s-a întors din China convertit la Falun Gong
Comentează 0

P(r)oza zilei: Proaspăt întors acasă după o ședere forțată de câteva luni în China - l-a (sur)prins izbucnirea pandemiei la Beijing - preafericitul Guță de Arad și-a surprins la rândul lui  prietenii și admiratorii cu obiceiul inedit de a ieși în fiecare dimineață în fața blocului și a face preț de o jumătate de oră exerciții de Falun Gong, ”o practică străveche de cultivare a caracterului moral și a corpului - profund înrădăcinată în tradiția chineză de cultivare a corpului, minții și caracterului”, după cum ne asigură Wikipedia și care este atât de iubită și promovată  azi de guvernanții chinezi, încât președintele Xi Jinping, împreună cu întreg Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez se deplasează demonstrativ în fiecare dimineață în PiațaTienanmen și, după ce se închină cu toții smeriți în fața statuii venerabilului Deng Xiaoping, execută pe ritmurile ”Internaționalei” celebrele mișcări de înviorare fizică și spirituală, în vreme ce ambasadorii Chinei de pe întreg mapamondul fac o propagandă agresivă pentru Falung Dafa. Se pare că până în prezent cel mai bine mișcarea a prins în Coreea de Nord și în Ungaria, Kim Jong-un și Viktor Orban făcându-și deja un obicei din a apărea zilnic la televizor și a baleta grațios (mă rog, atât cât pot fi ei de grațiosi ?!) vreme de un sfert de oră pe mișcări de Falun Gong. De altfel, Xi Jinping a dat și un decret prin care mișcarea este considerată ”A doua Revoluție Culturală” (prietenii, pardon, tovarășii, știu de ce!) și cei care refuza exercițiile Falun Gong riscă ani grei de închisoare, așa că, de voie, de nevoie arădeanul nostru, Guță, a aderat la mișcare cu devoțiune proletară.

Iar acum, molipsit de microbul mișcării clasei muncitoare chineze, popularul gurist autohton visează să întemeieze o adevărată școală Falun Gong la nivel de Transilvania, și unde, în conformitate cu tradițiile și principiile taoiste să nu perceapă nici un fel de taxe învățăceilor.

 

P(r)ozeur: Vasile de Zarand

 

P.S.  Acum, lăsând pamfletul la o parte, adevarul este ca, la ordinul lui Deng Xiaoping, in 4 Iunie 1989 tancurile au intrat in Piața Tiananmen, omorând mii de studenți și muncitori! Nici până astăzi Partidul Comunist Chinez nu a dat o explicație masacrului.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite