Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poziția clubului UTA Arad legată de drepturile de televizare ale meciurilor

Poziția clubului UTA Arad legată de drepturile de televizare ale meciurilor
Comentează 0

„În ședința extraordinară a cluburilor de Liga a 2-a, organizata la sediul FRF pe 17 august (la care au participat președintele Răzvan Burleanu și consilierul Gabriel Bodescu), Auraș Brașoveanu, reprezentantul Ligii a 2-a în Comitetul Executiv al FRF, a adus la cunoștință că pentru transmisia TV a meciurilor din Liga a 2-a a existat un singur ofertant, RDS-RCS, cu o propunere de contract în valoare de 350.000 Euro net. Oferta cuprinde transmiterea a doar 3 jocuri oficiale pe etapă.

Acordul cluburilor de Liga a 2-a cu privire la suma contractata de FRF pentru transmisiile TV ale meciurilor a fost exprimat prin vot deschis, cu 14 pentru, o abținere și un vot împotrivă (Juventus Bucuresti). Au lipsit reprezentanții cluburilor ASU Poli Timișoara, Olimpia Satu Mare, Foresta Suceava și Unirea Tărlungeni.

Au fost dezbătute mai multe propuneri privind modalitatea de distribuire a drepturilor TV.

Reprezentantul clubului UTA Arad a solicitat ca plata sumei obținute de FRF să fie atribuită cluburilor în mod diferențiat, în special pe criterii de performanță și anume:

  1. Poziția în clasamentul Ligii a 2-a ocupată de club în ediția de campionat 2015/2016;

  2. Palmaresul clubului (campionate, Cupe ale României, participarea în competițiile internaționale);

  3. Tradiția reprezentată prin vechimea clubului în activitatea fotbalistică;

  4. Numărul transmisiilor TV în meciurile din campionatul precedent al Ligii a 2-a;

  5. Audiența de telespectatori obținută de cluburi la meciurile televizate în ediția precedentă a Ligii a 2-a;

  6. Audiența de spectatori la meciurile organizate pe teren propriu în ediția precedentă a Ligii a 2-a;

Argumentele enumerate, dublate de eforturile depuse de cluburile de fotbal prin organizarea administrativă și sportivă alături de rezultatele obținute în competiția fotbalistică, stabilesc o ierarhie a valorii cluburilor, prin locul ocupat în clasament. Considerăm că se impune aplicarea unei grile de atribuire a drepturilor TV prin prisma acestui criteriu sportiv, conform prevederilor Statutului FRF.

Cu toate acestea, a fost aprobată de către majoritatea participanților la ședință, cu 14 voturi pentru și 2 împotrivă (UTA Arad și Juventus București) ca atribuirea drepturilor TV din sezonul competițional 2016/2017 să fie făcută în mod egal (primele două tranșe, în valoare de 5.000 Euro și 8.500 Euro), iar la finalul sezonului competițional să fie distribuită ultima tranșă în funcție de locul ocupat în clasamentul final de fiecare club. Astfel, ocupantele locurilor 16, 17, 18, 19 și 20 nu vor mai primi nicio sumă de bani, iar celelalte echipe vor fi recompensate cu sume cuprinse între 2.000 Euro și 10.000 Euro în funcție de locul ocupat în clasament, algoritmul plăților urmând a fi comunicat cluburilor în mod explicit.

FRF a transmis că face eforturi deosebite de a căuta un sponsor pentru competiția Liga a 2-a, care ar putea genera alte resurse financiare cluburilor de fotbal din acest eșalon fotbalistic.

Având în vedere că deși clubul UTA Arad a solicitat în mod deschis atribuirea drepturilor TV de o altă manieră, mai sus arătata, prin votul majorității cluburilor decizia nu este în conformitate cu interesele clubului nostru.

Cu toate acestea, datorită faptului că prin cererea de afiliere și de înscriere în competiția fotbalistică ne-am obligat să respectăm Statutul, regulamentele și deciziile FRF, și pentru a nu risca eventualele sancțiuni disciplinare (care pot ajunge si la cea de neprogramare a echipei la jocurilor oficiale), dar și din respect pentru competiția fotbalistică și pentru suporterii echipei UTA și a publicului arădean, vom respecta această decizie.

Suntem însă determinați să ne exprimăm în continuare punctele de vedere și totodată vom solicita forurilor competente respectarea drepturilor conferite membrilor FRF”, se arată pe site-ul uta-arad.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide