Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Povestea lui Ben Affleck, unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood

Ben Affleck se pregătește să împlinească 50 de ani în această vară, dar de aproximativ 25 de ani a devenit unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood, rolul din Good Will Hunting fiind determinant în cariera sa.

Povestea lui Ben Affleck, unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood
Comentează 0

Affleck s-a născut în California pe 15 august 1972, dar pe când avea doar 3 ani părinții săi s-au mutat în Massachusetts. Mama sa a fost învățătoare la o școală din zonă, în timp ce tatăl său a schimbat mai multe locuri de muncă, de la mecanic auto la barman. Chiar dacă tatăl său a cochetat cu actoria în tinerețe, pasiunea pentru artă a deprins-o de la mama sa. De altfel, ea i-a dus pe Ben și fratele acestuia Casey (și el actor) la piese de teatru și i-a încurajat să își facă propriile filme acasă.

Nu e deloc întâmplător așadar că cei doi frați au dat audiții pentru diverse reclame și filme, mai ales că mama lor era prietenă cu un regizor. După ce a jucat în mai multe reclame, el și-a făcut apariția și într-un serial de televiziune pentru copiii filmat în Mexic, în limba spaniolă. A jucat și în piese de teatru alături de un alt actor cunoscut, Matt Damon, cu care s-a împrietenit încă de când avea opt ani. De altfel, relația lor de prietenie era atât de strânsă încât au avut împreună și un cont bancar în care salvau bani pentru bilete de avion pentru a merge la audiții. Pe lângă actorie, cei doi împărtășesc și astăzi diverse pasiuni precum baschetul sau jocuri poker, astfel că nu e de mirare că prietenia lor rezistă după atât timp.

Rolul din Good Will Hunting i-a adus ascensiunea

În 1997, Ben Affleck a înregistrat un succes major, după ce a jucat și scris împreună cu Matt Damon filmul Good Will Hunting. Acest film a câștigat două premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun scenariu original - Ben Affleck și Matt Damon. De asemenea, a mai avut șapte nominalizări la Gala Premiilor Oscar din acel an, dar a câștigat și un Glob de Aur pentru scenariu.

Ulterior, Ben Affleck a mai jucat în filme cunoscute precum Shakespeare in Love, Armageddon, Pearl Harbor, Daredevil, Elektra și Hollyoowdland. A încercat și rolul de regizor, iar în 2007 a apărut Gone Baby Gone, în care fratele său Casey a fost în rolul principal.

Apoi, Affleck a alternat rolurile din comedii romantice precum He's Just Not That Into You cu cele din filme de acțiune precum State of Play ori The Town (a fost și regizor și scenarist). În 2012 a putut fi văzut în Argo, în rolul unui agent care încercă să salveze mai mulți americani din Iran. A avut și rolul de regizor și producător și a câștigat astfel al doilea Oscar din carieră.

Din 2016 a intrat în universul filmelor cu super-eroi și a devenit Batman, putând fi văzut în producții precum Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), Suicide Squad (2016), Justice League (2017) și Zack Snyder's Justice League (2021). De asemenea, în acest an va fi lansat și The Flash, cu Affleck tot în rolul lui Batman.

Ben Affleck a fost căsătorit cu actrița Jennifer Garner

Între 2005 și 2018, Ben Affleck a fost căsătorit cu o altă actriță cunoscută de la Hollywood. Ben și Jennifer s-au cunoscut în 2001, pe platourile de filmare de la Pearl Harbour. Au început o relație la mijlocul anului 2004, iar în iunie 2015 s-au căsătorit. Ei au trei copiii împreună. Totuși, în 2015 s-au separat, iar până la mijlocul anului 2017 Ben locuia în casa de oaspeți. În cele din urmă, au băgat divorț în aprilie 2017, iar acesta a fost finalizat în octombrie 2018. Ulterior, Ben Affleck a afirmat că divorțul este cel mai mare regret din viața sa și o experiență dureroasă, chiar dacă cei doi s-au despărțit în termeni cordiali.

Înainte să fie cu Jennifer Garner, Ben Affleck a avut și o relație cu Jennifer Lopez, între 2002 și 2004. Cei doi s-au cunoscut tot pe platourile de filmare, dar ale producției Gigli. A fost o relație foarte mediatizată la acel moment și cuplul a primit denumirea "Bennifer". De altfel, Ben Affleck a apărut inclusiv în videoclipul piesei "Jenny from the Block", interpretată de Jennifer Lopez. Cei doi aveau și planuri de nuntă, dar aceasta a fost în cele din urmă anulată deoarece Ben Affleck era deranjat de mediatizarea excesivă.

În prezent, Ben Affleck are o relație cu o altă actriță, Ana De Armas, alături de care a jucat în filmul Deep Watter.


Scrie un comentariu

trimite