Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Povestea câinelui ce i-a salvat viața stăpânei sale! Cum a reușit câinele să o oprească din a suferi un atac

Pentru persoanele care suferă de epilepsie viața poate fi o călătorie înfricoșătoare de la o convulsie la alta. Din fericire, există o soluție minunată, capabilă să facă viața mai ușoară acestor persoane.

Povestea câinelui ce i-a salvat viața stăpânei sale! Cum a reușit câinele să o oprească din a suferi un atac
Comentează 0

Există câini special instruiți, numiți câini de serviciu, care sunt capabili să răspundă la acest tip de probleme. În Canada, legea protejează dreptul ca oamenii să fie însoțit de acești câini în locuri publice.

Astfel de animale de companie sunt adevărați îngrijitori, ce își slujesc în mod loial propietarul drept ajutători și protectori. În afară de a răspunde în cazul unui atac de epilepsie, unii câini par să știe când va avea loc și vor avertiza proprietarul! Ei sunt numiți și câini prezicători de convulsii.

Ei pot fi instruiți să facă mai multe sarcini, cum ar fi lătratul pentru a alerta alți membri ai familiei în cazul în care un copil bolnav este în camera următoare, atunci când are loc un atac, protejând persoana vulnerabilă în locurile publice sau activând o alarmă. Unii câini se află alături de proprietarii lor pentru a preveni rănirile sau chiar a se pune între podea și persoana bolnavă atunci când cad.

Citeste mai mult pe femina.ro


Scrie un comentariu

trimite