Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Potăile, javrele și cotârlele patriei se bucură de protecția legii, în timp ce oamenii străzii sunt liberi să crape prin parcuri

Potăile, javrele și cotârlele patriei se bucură de protecția legii, în timp ce oamenii străzii sunt liberi să crape prin parcuri
Comentează 5

Cred că până și bravul soldat Švejk, carele era într-un vejnic război cu hingherii, căci trăia bietul supus al Imperiului chezaro-crăiesc din bișnițul cu potăi fără stăpân, pe care le șterpelea de prin piețe, le vopsea și vindea apoi jigodiile ca fiind javre aristrocrate, cu patalama și pedigri, s-ar amuza teribil citind despre statutul cotârlelor în România:

”Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au demarat acțiunile de control la unitățile administrativ-teritoriale din județ, pentru a verifica modul de aplicare a prevederilor O.U.G. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

În acest sens vor fi controlate adăposturile pentru câinii fără stăpân din județ, cu privire la respectarea condițiilor minime de bunăstare și protecție a animalelor (sublinierea îmi aparține).

            Până în acest moment au fost verificate 9 U.A.T.-uri, activitățile fiind planificate a se defășura până la sfârșitul acestui an.

            În cadrul activităților polițiștii vor colabora cu alte instituții cu atribuții în domeniul protecție animalelor, fiind organizate acțiuni comune”, după cum ne comunică Biroul de Presă al IPJ.

 

Vasile de Zărand

      

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite