Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Postul Medical Avansat în curtea Spitalului Clinic Județean din Arad / UPDATE: Toate persoanele care ajung la spital sunt aşteptate la Postul Medical Avansat

Postul Medical Avansat în curtea Spitalului Clinic Județean din Arad / UPDATE: Toate persoanele care ajung la spital sunt aşteptate la Postul Medical Avansat
Comentează 0

Update 1 Toate persoanele care ajung la spital sunt aşteptate la Postul Medical Avansat

În contextul situației epidemiologice actuale, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a luat o serie de măsuri preventive: 
La ora actuală, dacă vor exista arădeni diagnosticați cu COVID-19, conform protocolului național, aceștia vor fi transferați la  Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.  În vederea asigurării tratamentului pentru persoanele infectate, în cazul epuizării capacităţii spitalului din Timişoara, se eliberează preventiv clădirea în care funcționează secțiile de Pneumologie și compartimentele TBC.  Aceasta poate oferi condiţiile medicale necesare pentru tratamentul eventualelor persoane infectate cu coronavirus. 
Pacienții de pe secțiile de Pneumologie  au fost transferați pe secțiile de medicină internă ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad iar pacienții din compartimentele TBC au fost transferați la spitalele din Sebis și Lipova.
Postul Medical Avansat, amplasat astăzi in curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este destinat triajului pacienților care se adresează Unității de Primire Urgențe. Aici se va realiza triajul pentru pacienții care prezintă simptome respiratorii, în vederea depistării rapide a cazurilor de infecții respiratorii virale precum gripă/Covid 19 și pentru reducerea riscului răspândirii infecției la pacienții cu alte afecțiuni. 
Un al doilea Post Medical Avansat, pentru triajul tuturor pacienților, a fost amplasat în incinta fostului spital municipal (Piața Mihai Viteazul nr. 7-8).
,,Facem un apel către toate persoanele care ajung la spital să se prezinte la Postul Medical Avansat", susține Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.


În această dimineață, ca parte a măsurilor preventive pentru împiedicarea răspândirii coronavirus COVID-19, Detașamentul de Pompieri Arad a operationalizat Postul Medical Avansat în curtea Spitalului Clinic Județean din Arad. Acesta va fi folosit pentru tirajul epidemiologic, dacă situatia o va impune.

 

Corturile au sistem de încălzire care poate fi suplimentat în caz de nevoie. In fiecare cort sunt montat paturi, perfuzoare. Monitoarele si cealalta aparatura medicala se monteaza la solicitarea UPU in functie de necesitatile medicale.Tot în caz e nevoie ISU asigura alimentarea cu energie electrică.
Capacitatea corturilor este dată tot de dinamica operativă, ne-a transmis maior George Pleșca, din partea ISU Arad.

 

Galerie foto (11)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite