Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Polițiștii locali sunt monitorizați în timp real cu ajutorul unei aplicații informatice

Poliția Locală a implementat un proiect inedit pentru monitorizarea în permanență a echipajelor aflate pe teren. Acest lucru este posibil cu ajutorul unei aplicații informatice dezvoltate de informaticienii instituției și a telefoanelor mobile de serviciu.

Polițiștii locali sunt monitorizați în timp real cu ajutorul unei aplicații informatice
Comentează 0

Primarul Călin Bibarț a declarat că este vorba despre un proiect pilot, care poate fi extins și la alte servicii din Primărie care au oameni ce fac muncă de teren. „Acest sistem monitorizează activitatea de pe teren a echipajelor de Poliție Locală. Șefii ierarhici vor putea să urmărească în permanență dacă echipajele sunt pe teren, ce fac acolo, cât stau și așa mai departe. Este un proiect pilot și în funcție de modul în care se va desfășura va putea fi implementat și la alte servicii din Primărie”, a declarat primarul Călin Bibarț.

La rândul său Adrian Toma, directorul Poliției Locale, afirmă că este vorba despre un proiect propriu al direcției pe care o conduce, nu a existat un model care să fie folosit ca sursă de inspirație, iar cheltuielile sunt zero. „Este un proiect implementat exclusiv cu echipamentele informatice existente. Funcționează atât pe calculator, cât și pe terminalele mobile ale angajaților. Astfel șefii ierarhici vor putea, în funcție de aria de competență pe care o au, la fel și dispecerii, să vadă unde sunt echipajele, ce misiuni sunt în desfășurare, în funcție de planificarea făcută, cât timp stau polițiștii locali într-un anumit loc”, a ținut să precizeze Toma. Acesta mai spune că GPS-ul de pe telefonul de serviciu va putea fi folosit și pentru monitorizarea fotografiilor făcute pentru documentarea diverselor cazuri, lucru care va fi util în situația unor procese. „Intenționăm să cumpărăm un suport de stocare a datelor și să le păstrăm cel puțin un an, pentru că vor fi folosite și pentru evaluarea profesională, dar și pentru o eventuală reconfigurare a traseelor”, a încheiat Toma.

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite