Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PNL Păuliș: „PSD face experimente scumpe, chiar dacă în joc este situația copiilor din Păuliș”

Primarul PSD de la Păuliș. Ioan Turcin, se joace de-a proprietarul comunei, neînțelegând, probabil, ce înseamnă să fii primar și ce obligații îți revin în această calitate. La cea mai recentă ședință a Consiliului Local mare problemă a primarului a reprezentat-o suma alocată în buget pentru… fondul funciar.

PNL Păuliș: „PSD face experimente scumpe, chiar dacă în joc este situația copiilor din Păuliș”
Comentează 3

„Știe tot Păulișul ce interese are primarul. Dar să pui fondul funciar pe primul loc, când fiecare dintre cele două școli din comună primesc pe tot anul aceeași sumă alocată unei zile de Festival al Vinului, este o bătaie de joc! Primarul se joacă cu viitorul copiilor noștri, de parcă l-ar interesa numai lucrurile din care poate scoate bani imediat, nu și educația, care este un proces de durată” – se arată într-un comunicat de presă al PNL Păuliș.

Primarul Turcin a propus ca bugetul şcolilor din Păuliș să fie 0,25% din bugetul de anul trecut, dar cu acestă sumă şcolile nu pot funcţiona, pentru că nu îşi vor putea plăti facturile. Ce vrea primarul, să rămână din nou copiii în frig?

„Primarul „s-a lăudat” în şedinţa Consiliului Local în faţa oamenilor pe care i-a adus să îi facă galerie că a plătit din buzunarul personal banii pentru centrala termică a şcolii de la Sâmbăteni. Nu credem că a plătit, dar dacă s-a ajuns în această situație trebuia să explice şi motivele. În anul 2016, imediat după ce a preluat mandatul de primar, pe ordinea de zi a unei şedinţe de Consiliu Local a fost un proiect de hotărâre privind aprobarea  “Proiectului de reabilitare a centralei termice a şcolii din Sâmbăteni” în valoare de aproximativ 35 000 Euro. Proiectul prevedea construirea unei centrale complet noi, cu instalaţii noi, cu toate avizele şi autorizaţiile necesare. A fost respins de către consilierii PSD, ca fiind prea scump, deşi finanțarea nu venea din bugetul local, ci de la Ministerul Dezvoltării. Apoi nu s-a mai facut nimic până a venit iarna, deşi directorul şcolii a făcut câteva adrese către primărie în acest sens. Realizând în ce situaţie este, în prag de iarnă primarul a instalat aeroterme electrice în fiecare clasă şi a început construirea centralei fără nici un proiect, motiv pentru care nu s-a putut deconta nimic din bugetul local. Proiectul actual este mai scump decât precedentul, aproximativ 45 000 euro, clădirea centralei nu este la standardele necesare, motiv pentru care primarul a fost amendat si a plătit tot din banii contribuabililor. Iar acum doreşte ca acest proiect să fie plătit din bugetul local. Asta se numește competență? PSD face experimente scumpe pe seama localnicilor din Păuliș, chiar dacă în joc este situația copiilor din Păuliș”  – se arată în comunicatul de presă al PNL Păuliș.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite