Vremea Romania, Arad 12°C

Stiri Arad

PNL depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose

Liderii grupurilor parlamentare ale PNL, Raluca Turcan și Iulian Dumitrescu, depun vineri moțiunea de cenzură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

PNL depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose
Comentează 0

Liberalii au discutat cu toți parlamentarii pentru a-i convinge să voteze demiterea Guvernului Tudose. Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a găsit sprijin la USR atît pentru moțiune, cât și pentru demiterea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Liderul USR, Dan Barna, consideră că sunt destule argumente pentru că actuală putere să fie înlăturată.

PMP a anunțat că susține moțiunea de cenzură anunțată de PNL. Președintele executiv al PMP Eugen Tomac îi acuză însă pe liberali că fac un joc de imagine și că nu doresc- de fapt- căderea guvernului PSD-ALDE atâta timp cât sunt reticenți în ceea ce privește dialogul cu liderul PMP Traian  Băsescu și nu propun un nume de premier că alternativă.

În schimb, UDMR nu va semna moțiunea de cenzură, chiar dacă apreciază că măsurile fiscale au fost introduse mult prea brutal. Potrivit  liderului uniunii, Kelemen Hunor, relația UDMR-PNL s-a stricat enorm în ultimul an.

Cu formațiunea lui Victor Ponta, Pro România, liberalii și-au propus o colaborare institutională pe proiecte importante- potrivit Ralucai Turcan. Marți, Victor Ponta spunea că parlamentarii din formațiunea să susțin schimbarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, dar nu susțin și moțiunea de cenzură a PNL.

Documentul – care  poate duce la căderea Guvernului dacă e adoptat – are nevoie de 116 semnături de susținere. Moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data prezentării și se consideră adoptată dacă e votată de majoritatea deputaților și senatorilor.

Sursa realitatea.net

Scrie un comentariu

trimite