Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Plantare de arbori şi arbuşti la Şcoala Gimnazială ,,Aron Cotruş” Arad

Şcoala Gimnazială ,,Aron Cotruş” a demarat  o activitate de voluntariat, plantare de arbori şi arbuşti, organizată marţi 9 aprilie 2019 în cadrul Proiectului Naţional ,,Marea Voluntariadă”.

Plantare de arbori şi arbuşti la Şcoala Gimnazială ,,Aron Cotruş” Arad
Comentează 0

Elevii şcolii gimnaziale au fost îndrumaţi de către colegii lor mai mari de la  Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad, specializarea Silvicultură precum şi studenţi ai Universităţii de Vest ,,Vasile Goldiş” din Arad, Facultatea de Ştiinţe Economice Informatică şi Inginerie, Specializarea Silvicultură. La acţiune au participat părinţi, cadre didactice şi reprezentantul Consiliului Local, Chişcan Dan.

Au fost plantaţi puieţi de stejar (Quercus robur) şi arbuşti: Zămoşiţă de Siria (Hibiscus syriacus) şi Forsiţia (Forsythia suspensa).  Activiatea se înscrie în evenimentul naţional intitulat ,,Luna Pădurii” 15 martie – 15 aprilie  şi are în prim plan evidenţierea rolului şi importanţei pădurii în menţinerea echilibrului în natură.

Prin educaţie ecologică se cultivă dragostea şi respectul elevilor pentru lumea înconjurătoare, se formează atitudini de dezaprobare faţă de cei care încalcă normele de protecţie a mediului şi se cultivă interesul pentru promovarea ideii unui mediu natural sănătos.

Educaţia ecologică trebuie începută încă de la vârstele cele mai mici, tocmai pentru a reuşi în timp, formarea unei conduite adecvate, omul de mâine să fie capabil să discearnă asupra binelui şi a răului, să acţioneze în folosul naturii şi a sa.

Prof. dr. ing. Florinel Boja

Prof. Cosmin Julan

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite