Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Piața din Pâncota, la control

Piața din Pâncota, la control
Comentează 0

În această dimineață, polițiștii orașului Pâncota împreună polițiști economici, jandarmi din cadrul I.J.J. Arad, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Oficiul pentru Protecția Consumatorului, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad au desfășurat o acțiune în piața din orașul Pâncota.

Au fost verificate atât respectarea normelor de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus, cât și respectarea legislației privind comerțul, calitatea alimentelor comercializate etc.

Au fost aplicate:

- 55 de sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, în valoare de 15.000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție;
- o sancțiune la Legea 12/1990 (privind unele fapte de comerț), în valoare de 20.000 de lei;
- 8 sancțiuni conform OUG 195/2002, pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 5.245 de lei;
- 26 de sancțiuni la alte acte normative, în valoare totală de 59.900 de lei.

Au fost reținute trei permise de conducere, fiind constatate și două infracțiuni săvârșite de conducători auto, depistați în trafic în timp ce conduceau autoturisme neînmatriculate și fără a deține permis de conducere.

Aceste activități se vor desfășura în perioada următoare, atât în județ cât și pe raza municipiului Arad, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite