Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Peste 70 de blocuri urmează să fie reabilitate termic

Municipalitatea a finalizat reabilitarea termică a 16 blocuri, în cadrul unui program care a beneficiat de finanțare europeană, iar de anul viitor intră în lucru alte 72 de blocuri.

Peste 70 de blocuri urmează să fie reabilitate termic
Comentează 1

Primarul Gheorghe Falcă a anunțat că au fost încheiate două proiecte de reabilitare termică a blocurilor, unul cu o valoare de 11,6 milioane de lei, iar al doilea cu o valoare de aproape 9,2 milioane de lei. Este vorba de două loturi a câte opt blocuri, în total câteva sute de apartamente: Z4 și Z6 – Str. Poetului; V3 – Calea 6 Vânători; A50 – Str. Stupilor; A21 – Aleea Saturn; Z8 – Str. Fulgerului; 2B – Aleea Predeal; U2 – Piața UTA, Str. IC Brătianu nr. 10A; Bl. A – Piața Gării; B1  - Piața Gării; Bl. D – Str. Războieni; Bl. B – Str. Războieni; Bl. N - Aleea Romanța; Bl. B8 - Str. Dorului; Bl. Y13 - Aleea Ulise.

Lacatarii acestor imobile ar trebui să se bucure de o economie anuală de energie pentru încălzire mai mare de 40%.

„E un lucru îmbucurător că reuşim să realizăm aceste lucrări. Aradul a primit o sumă importantă pentru această procedură de reabilitare termică. În continuare, încurajăm asociaţiile de proprietari să acceseze împreună cu municipalitatea aceste fonduri europene. Aşteptăm deschiderea finanţării europene pentru a depune noi cereri de finanţare”, a declarat primarul.

În acest moment se lucrează la adaptarea studiilor de fezabilitate pentru 72 de blocuri, care ar urma să intre în lucru anul viitor.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite