Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Peste 4.300 de firme şi-au depus dosarele pentru schema de ajutor de stat şi schema de ajutor de minimis

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism, susţine că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat listele aplicanților înscriși, împreună cu rezultatele verificării automate efectuată de platforma IMM Recover, pentru Măsura 4.1.1. din Programul Operațional Competitivitate (POC). De menţionat că în perioada de înscriere au aplicat 2.517 firme pentru schema de ajutor de stat și schema de ajutor de minimis. Dintre acestea sunt 1844 aplicații (1802 eligibile) pentru schema de ajutor de stat și 673 aplicații (639 eligibile) pentru schema de ajutor de minimis.

Peste 4.300 de firme şi-au depus dosarele pentru schema de ajutor de stat şi schema de ajutor de minimis
Comentează 1

„Proiectele de investiții vor fi selectate la finanțare în ordinea descrescătoare a punctajelor în urma evaluării și în limita bugetului aprobat potrivit schemei de ajutor de minimis, schemei de ajutor de stat și prevederilor OUG nr. 82/2022, cu modificările ulterioare.  La punctaje egale, departajarea se va face în funcție de rata rentabilității activității operaționale în exercițiul financiar 2019”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

În ceea ce priveşte investițiile finanțate prin Măsura 4.1.1. din Programul Operațional Competitivitate trebuie spus că acestea includ: modernizarea/echiparea/racordul la utilități publice/eficiență energetică a infrastructurilor de tip clădiri specifice aferente capacităților de producție/servicii existente, precum și pentru alte categorii de cheltuieli aferente infrastructurilor specifice de producție/servicii pentru care nu este necesară obținerea de autorizații de construire în conformitate cu legislația specifică în vigoare; dotarea cu echipamente, utilaje specifice, mobilier specific, dotări IT, inclusiv pentru eficiență energetică necesare activității de producție și servicii precum și alte achiziții de bunuri de această natură care sunt necesare capacităților de producție/servicii existente.

Pentru a vedea listele date peublicităţii intraţi aici: https://bit.ly/3qrP8xr

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite