Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Peste 2000 de elevi - la Concursul Culorile Mureșului      

Peste 2000 de elevi - la Concursul Culorile Mureșului      
Comentează 0

Aproximativ 2000 de elevi au participat la Concursul Internațional ,,Culorile Mureșului–Wizart continuă povestea 2016’’, dintre care peste 160 de participanți au fost din Republica Moldova, Serbia, Ucraina, Germania și Ungaria. Concursul a fost organizat de Palatul Copiilor Arad și coordonat de prof. Dana Stana, Anca Sabău, Ariana Moisescu la secțiunea artă vizuală, prof. Lidia Both la secțiunea grafică pe calculator, insp. șc. educativ  Mariana Tocaciu, prof. Hajnalka Kohn și  prof. Manuela Codrean la secțiunea creație literară.

Juriul Concursului

La arte vizuale au jurizat Șimo Margareta-artist plastic, prof. dr. Anda Tămaș-inspector de Arte, Dacian Catrințașu- prof. Liceul De Artă ,,Sabin Drăgoi’’ Arad și prof. dr. Diana Bota-Facultatea de Design. La creație literară, din juriu au făcut parte prof. Hajnalka Kohn, prof. Gabriela Pavel, prof. Diana Morar, prof. înv. primar Viorel Dolha, prof. Anca Prodan și prof. Andreea Boran. La grafică pe calculator, lucrările au fost jurizate de  prof. dr. Alina Lazăr. ,,Și anul acesta ținuta artistică a lucrărilor a fost una remarcabilă. Am admirat compoziții minuțios executate dar și exuberante și spontane într-o mare varietate de tehnici: pictură, grafică, tehnici mixte, pictură pe sticlă și ceramică și grafică pe calculator”, a spus prof. Dana Stana.

Diplome și medalii

Elevii din județul Arad au fost premiați cu diplome și medalii în cadrul vernisajului desfășurat recent în Sala Festivă a Palatului Copiilor Arad. Anul acesta medaliile au fost realizate de către prof. Raul Bocșe, în cadrul cercului de ceramică pe care îl coordonează.  ,,Tematica  generoasă a concursului a permis abordarea diverselor genuri artistice cum ar fi compoziția, peisajul, portretul, natura statică și rezolvarea acestora într-un mod cât se poate de conștiincios, dovedind însușirea regulilor compoziționale, a elementelor de limbaj plastic, studiul culorii”, a spus prof. Anca Sabău.

Diana Truță, redactor

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite