Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PERPLEX, un spectacol remarcabil, revine, la Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad

PERPLEX, un spectacol remarcabil, revine, la Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad
Comentează 0

          ,,Perplex"  de Marius von Mayenburg, regizat de Theodor Cristian Popescu, este primul spectacol  programat la sala mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad,  odată cu deschiderea noii stagiuni.

           Producția reprezintă rezultatul unei fericite colaborări dintre un tânăr dramaturg, Marius von Mayenburg, unul dintre cei mai jucaţi autori dramatici contemporani germani și talentatul regizor Theodor Cristian Popescu, care a studiat în SUA și Canada și montează cu succes  pe scene din Târgu Mureş, Sibiu, Oradea, Timişoara, Iaşi, Ploieşti sau Bucureşti. De altfel, regizorul este  un fan  convins al scriitorului german, care ocupă un rol important în creația sa, lucru dovedit de numeroasele montări ale mai multor piese ale acestuia, în limbi diferite. Pe regizor l-a atras dintotdeauna creația  lui Mayenburg, pe care îl consideră  cameleonic  schimbându-și mereu  forma în funcţie de materialul pe care îl explorează, nefiind  un autor cu o semnătură stilistică recognoscibilă.

         

          În plus, colaborarea  dintre cei patru talentați  actori din distribuție, Cecilia Lucanu-Donat, Carmen Vlaga-Bogdan, Andrei Elek și  Alex Mărgineanu,  coregrafia Andreei Gavriliu, precum  și scenografia modernă a lui Mihai Păcurar,  cu o cromatică  vie și îndrăzneață  și costume  de diferite identități culturale, întregesc efortul de echipă care   conduce  la  o comedie de mare calitate, așa cum merită acest text dramaturgic important.  Povestea de pe  scenă, redată cu exuberanță și poftă de viață, de  Cecilia, Carmen, Andrei și Alex,  este cea a unui cuplu  care  revine acasă din vacanţă şi a cărui existență este schimbată din temelii. ,,Perplex'' este un spectacol vesel vizual, dar nu numai, cu subtilități de limbaj îndelung  aplaudate de publicul spectator.   ,,Încă din timpul repetiţiilor am ştiu că va fi un spectacol care va prinde la public, pentru că este o comedie nemaipomenită, pentru că se înscrie în acea categorie grea a comediei deştepte, de mare calitate'', spune scenograful Mihai Păcurar, în caietul program. Performanța echipei de spectacol a  convins  și juriul de specialitate al ediției a XX-a a Festivalului de Teatru Scurt Oradea.  Premiul Special al juriului a fost acordat lui Theodor-Cristian Popescu – pentru regia spectacolelor ,,Perplex”, de la Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad, ,,Panică”, al Teatrului Nottara Bucureşti și  ,,Cancun” de la  Teatrul ,,Regina Maria” Oradea. De asemenea, pentru acest spectacol, în anul 2014, Mihai Păcurar a fost nominalizat la Premiul pentru cea mai bună scenografie. Spectacolul, care  este  nerecomandat persoanelor  cu vârsta mai mică de  16 ani, a fost  inclus și   în repertoriul microstagiunii teatrului arădean la Bucureşti.

           Arădenii sunt invitați, duminică, 24 septembrie, de la ora 19, la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad, unde timp de aproximativ  o oră și jumătate, pe scenă li se va  deschide ușa către o lume   colorată, cu un umor de  bună calitate, din zona absurdului contemporan.

 

PERPLEX

de Marius von Mayenburg

Traducerea: Elise Wilk

Regia: Theodor Cristian Popescu

Scenografia: Mihai Călin Pacurar

Coregrafia: Andrea Gavriliu

Light design Lucian Moga

 

Distributie: 
Carmen - Carmen Vlaga – Bogdan
Cecilia - Cecilia Lucanu Donat 
Andrei - Andrei Elek 
Alex - Alex Margineanu

Prețul unui  bilet este de 20 de lei, pentru elevi, studenți și pensionari un bilet   costă 10 lei, iar al acest spectacol  sunt valabile și abonamentele.

 

Biroul de presă al TCIS Arad

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite