Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pericolul nevăzut din sistemul sanitar. Anunţ îngrijorător pentru români făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş, a făcut un exerciţiu de sinceritate şi a subliniat că România nu are capacitatea de a identifica toate infecţiile nosocomiale. Ministrul a făcut aceste precizări în contextul incendiului din Colectiv. "Colectiv este o situaţia cu totul excepţională. S-a acţionat cu s-a considerat mai bine, la momentul respectiv".

Pericolul nevăzut din sistemul sanitar. Anunţ îngrijorător pentru români făcut de ministrul Sănătăţii
Comentează 0

"Situaţia este de aşa natură încât nu putem să avem în evidenţă toate aceste infecţii", a declarat ministrul Patriciu Achimaş, precizând că se întâmplă acest lucru din cauza lipsei personalului şi a procedurilor standard.

"Sunt prea puţini specialişti care să analizeze aceste infecţii. Ar fi nevoie de o celulă la nivelui fiecărui spital", a spus ministrul, adăugând că acel articol din contractul de management care prevede că fondurile alocate scad în funcţie de infecţiile raportate este unul nefericit, care urmează să fie eliminat.

"Există infecţii şi trebuie să ştim care sunt acelea. Sunt şi bacterii care pot fi uşor de îndepărtat", a completat Patriciu Achimaş, adăugând că în curând vor fi anunţate noi măsuri privind acest domeniu.

Întrebat dacă a spus vreunui pacient că în altă ţară ar fi tratat mai bine, ministrul Sănătăţii a afirmat că a făcut acest lucru. "Există situaţii excepţionate pe care nu le putem trata. Trebuie să ne dorim să rezolvăm majoritatea cazurilor, iar cele excepţionale să fie tratate acolo unde se pot trata", a mai declarat Patriciu Achimaş.

Sursa romaniatv.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite