Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pericol pe DN79! Primarul Alexandru Șimandi solicită intervenția CNAIR

Alexandru Șimandi, primarul comunei Zerind, solicită Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intervenția în ceea ce privește eliminarea copacilor bătrâni și uscați ce pun în pericol siguranța rutieră la intrarea și ieșirea din comună, pe DN 79.

Pericol pe DN79! Primarul Alexandru Șimandi solicită intervenția CNAIR
Comentează 0

„Am făcut nenumărate sesizări la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru reglementarea situației. La intrarea, respectiv ieșirea din comună, sunt mai mulți copaci afectați de furtunile din acest an. Sunt copaci bătrâni, mulți rupți sau în pericol de a se rupe, alții uscați, iar cu fiecare furtună crește riscul să se producă o tragedie. Din păcate, în ciuda numeroaselor sesizări, CNAIR nu a luat nici o măsură de îndepărtare a acestor arbori, pentru eliminarea oricărui pericol pentru conducătorii auto. Au fost situații în care șoferii au sunat la 112, iar eu am fost sunat de la ISU. Ajut cu mare plăcere, am curățat șoseaua de nenumărate ori, dar nu aceasta este soluția. Problema trebuie rezolvată de CNAIR și rog pe această cale intervenția lor”, a precizat Alexandru Șimandi.

Potrivit celor declarate de acesta, au mai fost situații similare, când au avut loc accidente soldate cu victime, unul chiar în zonă, pe DN 79A, la ieșirea din Chișineu-Criș.

Comuna Zerind este tranzitată de DN 79 Arad-Oradea, iar traficul în localitate este intens.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite