Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

(VIDEO) Trei percheziții în județul Arad, într-un dosar de evaziune fiscală

În cadrul unei ample operațiuni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, cu sprijinul luptătorilor S.A.S, și al Serviciului Criminalistic, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, la sediul și punctul de lucru al unei societăți comerciale precum și la un cabinet de contabilitate.

(VIDEO) Trei percheziții în județul Arad, într-un dosar de evaziune fiscală
Comentează 0

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016-2024, o societate comercială care are ca obiect de activitate extracția pietrișului și nisipiului respectiv extracția argilei și caolinului, ar fi exploatat agregate minerale, fără a deține autorizație de gospodărire a apelor, de pe două perimetre neautorizate, din județul Arad. Agregatele ar fi fost ulterior comercializate și nu ar fi fost evidențiate în actele contabile.

În cauză se efectuează cercetări, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, executarea de activitate minieră fără permis sau licență de concesiune și exploatarea sau întreținerea lucrărilor constituite pe ape ori în legătură cu apele și de extragere a agregatelor minerale, fără autorizația de gospodărire a apelor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale, care se impun.

Polițiștii arădeni, sub coordonarea procurorului de caz, au desfăşurat azi, percheziţii domiciliare în mai multe localităţi, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în domeniul exploatare minieră neautorizată, executare de activități miniere fără permis sau licență de concesiune şi executare de lucrări pe ape sau care au legătură cu apele fără avizul de gospodărire a apelor. S-au exploatat agregate minerale fără a deţine autorizaţie de gospodărire a apelor, de pe două perimetre neautorizate, aflate în extravilanul localității Horia, teritoriul administrativ Lipova, agregate minerale care au fost ulterior comercializate, omiţându-se evidenţierea în actele contabile ori în alte documente a operaţiunilor comerciale sau a veniturilor astfel realizate. Investigaţiile vizează o persoană juridică şi o persoană fizică, administrator al societăţii comerciale. Activităţile de urmărire penală au fost sprijinite de UTAI Timișoara. Proprietarul firmei ar fi un cetățean străin. 


Scrie un comentariu

trimite
















Inchide